FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Met FRITZ!Box verbonden USB-printer configureren als netwerkprinter

Je kunt een met de FRITZ!Box verbonden USB-printer gebruiken als netwerkprinter voor alle computers, Android-smartphones en -tablets en andere apparatuur in het thuisnetwerk.

Voorwaarden / Beperkingen

• De USB-printer moet gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP).

Opmerking:Printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen (bijvoorbeeld sommige GDI- of LIDIL-printers), kunnen niet worden gebruikt. als netwerkprinter. Neem voor informatie over de functionaliteit van de printer contact op met de fabrikant.

• Apple iOS-apparaten (iPhone, iPad en iPod touch) kunnen alleen printers gebruiken die AirPrint-technologie van Apple ondersteunen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Externe USB-verbinding voor printers uitschakelen

Je kunt een USB-printer niet als netwerkprinter gebruiken als deze is geconfigureerd voor gebruik met het programma USB Remote Connection:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "printers (including all-in-one printers)" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Printer met FRITZ!Box verbinden

• Verbind de printer met de USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Printer configureren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apparaten" en vervolgens op "Printers en scanners".
  3. Klik op "Een printer of scanner toevoegen".
    • Windows zoekt nu naar nieuwe printers en scanners en toont na een paar seconden de link "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst".
  4. Klik op de link "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst".
    • Nu wordt het venster "Printer toevoegen" geopend.
  5. Schakel in het venster "Printer toevoegen" de optie "Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen" en klik op "Volgende".
  6. Voer in het invoerveld "Hostnaam of IP-adres:" fritz.box in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

7. Klik op "Volgende" en vervolgens nog een keer op "Volgende".
  8. Selecteer de printerfabrikant en het model en klik op "Volgende". Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst de driver voor de printer en herhaal je daarna de stappen in deze handleiding.
  9. Klik op "Volgende".
  10. Als het venster "Printer delen" wordt weergegeven, selecteer je "Deze printer niet delen" en klik op "Volgende".
  11. Klik op "Voltooien".

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Klik in het menu "Configuratiescherm" op "Hardware en geluiden" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  3. Klik in de menubalk op "Printer toevoegen".
  4. Klik in het venster "Printer toevoegen" op "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst" en dan op "Volgende".
  5. Schakel de optie "Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen" in en klik op "Volgende".
  6. Voer in het invoerveld "Hostnaam of IP-adres:" fritz.box in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

7. Klik op "Volgende".
  8. Selecteer de printerfabrikant en het model en klik op "Volgende". Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst de driver voor de printer en herhaal je daarna de stappen in deze handleiding.
  9. Klik op "Next" en dan op "Finish".

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  2. Klik in de menubalk op "Printer toevoegen".
  3. Klik in het venster "Printer toevoegen" op "Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen".
  4. Klik op "De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst".
  5. Schakel de optie "Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen" in en klik op "Volgende".
  6. Voer in het invoerveld "Hostnaam of IP-adres:" fritz.box in en klik op "Volgende".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

• Nu wordt de TCP/IP-poort gedetecteerd.
  7. Schakel in het venster "Extra poortgegevens nodig" de optie "Aangepast" in en klik op "Volgende".
  8. Selecteer de printerfabrikant en het model en klik op "Volgende". Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst de driver voor de printer en herhaal je daarna de stappen in deze handleiding.
  9. Klik op "Next" en dan op "Finish".

macOS vanaf Versie 10.5

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en dan op "Printen & scannen" of "Afdrukken en scannen".
  3. Klik linksonder op het pictogram "+".
  4. Selecteer boven in de statusbalk "IP".
  5. Voer in het invoerveld "Adres:" fritz.box in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" het item "HP Jet Direct - Socket".
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Druk af via" of "Gebruik" de printer die is aangesloten aan de USB-poort van je FRITZ!Box.  Als de printer niet wordt weergegeven, installeer je eerst de driver voor de printer en herhaal je daarna de stappen in deze handleiding.

Opmerking:Informatie over compatibele printerstuurprogramma's verkrijg je op de website http://gutenprint.sourceforge.net/p_Supported_Printers.php of rechtstreeks bij de fabrikant.

8. Klik op "Toevoegen".

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

1. Installeer op de smartphone of tablet een app die verbinding kan maken met een printer via IP RAW, bijvoorbeeld PrintBot ofPrintHand Mobile Print.
  2. Configureer in de app als aansluittype Raw TCP met poort 9100 en voer als hostnaam of IP-adres fritz.box in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

Linux en andere besturingssystemen

• Configureer de printer volgens de instructies van de fabrikant van het besturingssysteem. Gebruik als aansluittype Raw TCP met poort 9100 en voer als hostnaam of IP-adres fritz.box in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in, waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.