FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

FRITZ!OS handmatig bijwerken

Met de online update-functie kun je snel en gemakkelijk het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box installeren. In sommige gevallen kan een online update echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box geen internetverbinding heeft. Voer dan een handmatige update uit.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Download eerst het FRITZ!OS-bestand. Als je met je eigen FRITZ!Box geen verbinding kunt maken met internet, kun je het bestand bijvoorbeeld ook downloaden bij je buren of in een internetcafé:

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritzbox/.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking: De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat vermeld in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Box-instellingen opnieuw op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".