FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

FRITZ!WLAN Repeater via draadloos netwerk in de Mesh integreren

Integreer een FRITZ!WLAN Repeater via het draadloze netwerk (WiFi) in de Mesh van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!WLAN Repeater neemt als Mesh Repeater automatisch alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master) en creëert dan een extra draadloos netwerk (WiFi) waarmee je apparaten een verbinding tot stand kunnen brengen met het thuisnetwerk.

Zodra de FRITZ!WLAN Repeater is geïntegreerd in de Mesh, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht met FRITZ!WLAN Repeater met verbindingstype draadloze brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!WLAN Repeater laden

Om de volgende instellingen door te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!WLAN Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!WLAN Repeater in de Mesh integreren

Om de FRITZ!WLAN Repeater in de Mesh WiFi te integreren, verbind je de repeater heel gemakkelijk met je FRITZ!Box (Mesh Master) met één druk op de knop:

1. Om de FRITZ!WLAN Repeater te configureren, steek je deze in een stopcontact in de buurt van de Mesh Master (FRITZ!Box).
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!WLAN Repeater blijven branden.
  3. Druk kort (ca. 1 seconde) op de "WPS"-knop van de FRITZ!WLAN Repeater. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de "WLAN"-knop van de Mesh Master (FRITZ!Box) en houd deze gedurende ongeveer 6 seconde ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
  5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!WLAN Repeater blijven branden, is de integratie in de Mesh voltooid.

3 FRITZ!WLAN Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik, moet de repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met het thuisnetwerk hebben:

4 Overnemen van de instellingen in FRITZ!WLAN Repeater uitschakelen

Als je in FRITZ!WLAN Repeater je eigen draadloze instellingen wilt configureren, kun je het overnemen van de instellingen ook uitschakelen:

Voorbeeld:
Bij een FRITZ!WLAN Repeater die een kinderkamer voorziet van draadloos internet, moet het draadloze netwerk op gezette tijden automatisch worden uitgeschakeld. De draadloze netwerken van de Mesh Master en de andere Mesh Repeaters moeten op deze tijden echter beschikbaar blijven.

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Schakel de optie "Automatically adopt wireless LAN settings" uit.
  3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je kunt de FRITZ!WLAN Repeater nu met je eigen draadloze instellingen configureren.