FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Draadloze toegang beperken tot bekende apparaten (MAC-adresfilter)

Het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box is in de fabrieksinstellingen al beveiligd tegen onbevoegde toegang door middel van individuele beveiligingsinstellingen voor het draadloze netwerk. Door middel van de MAC-adresfilter van de FRITZ!Box kun je ook bepalen welke draadloze netwerkapparaten kunnen worden verbonden met de FRITZ!Box.

Aangezien draadloze netwerkapparaten hun onversleutelde MAC-adressen doorgeven in elk gegevenspakket dat ze verzenden, kunnen aanvallers gemakkelijk een MAC-adres achterhalen waarmee ze kunnen inloggen. De MAC-adresfilter biedt daarom onvoldoende beveiliging tegen ongewenste toegang en is alleen geschikt als aanvullende maatregel.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het aanmelden bij de draadloze gasttoegang wordt niet beperkt door de MAC-adresfilter.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uitschakelen

Als je de FRITZ!Box gebruikt als Mesh Repeater, moet je eerst het overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uitschakelen:

2 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Schakel in de sectie "Restricting wireless LAN access" de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die worden vermeld in de lijst onder "Restricting Wireless Access", kunnen nu een verbinding tot stand brengen met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.

3 Nieuw draadloos netwerkapparaat toevoegen

Om het MAC-adres van een nieuw draadloos netwerkapparaat op te nemen in de lijst "Known Wireless LAN Devices", kun je de MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen zodat de FRITZ!Box het MAC-adres automatisch kan toevoegen, of je kunt het MAC-adres handmatig invoeren:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik in de sectie "Restricting Wireless Access" op "Add Wireless Device".
  4. Voer het MAC-adres in van het draadloze apparaat.
  5. Klik op "OK" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan.