FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Draadloos netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden

Een notebook, smartphone, tablet of ander draadloos netwerkapparaat kan het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box niet vinden. Bij het zoeken naar draadloze netwerken wordt de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box niet weergegeven.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Draadloos netwerk inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de "WLAN"-led van de FRITZ!Box niet brandt:

• Druk kort op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box om het draadloze netwerk in te schakelen.
    • of, als je de toetsvergrendeling in de FRITZ!Box hebt ingeschakeld,
      1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
      2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
      3. Schakel het draadloze netwerk in.
      4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze netwerkadapter inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

• Schakel de draadloze netwerkadapter in van het draadloze netwerkapparaat dat je wilt verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het inschakelen krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box aanpassen

Voorbereidingen

• Gebruik een netwerkkabel om een computer te verbinden met de LAN 2-poort van de FRITZ!Box, zodat je de gebruikersinterface kunt openen en de draadloze instellingen kunt wijzigen.

2,4- en 5GHz-frequentieband inschakelen

Veel draadloze netwerkapparaten ondersteunen draadloze verbindingen alleen op de 2,4GHz-frequentieband. Om er voor te zorgen dat het draadloze netwerkapparaat een verbinding met de FRITZ!Box tot stand kan brengen, schakel je in de FRITZ!Box de 2,4- en 5GHz-frequentieband in.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel het draadloze netwerk in voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband. Als de optie "Wireless radio network enabled" maar één keer wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Naam van het draadloze netwerk (SSID) weergeven

Sommige draadloze netwerkapparaten kunnen geen draadloze verbinding tot stand brengen als de naam van het draadloze netwerk niet zichtbaar is:

Opmerking: Het verbergen van de naam van het draadloze netwerk kan een veiligheidsrisico vormen (zie 5 Wi-Fi security myths you must abandon now).

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Name of the wireless radio network visible" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Sommige draadloze netwerkapparaten kunnen geen verbinding tot stand brengen als de naam van het draadloze netwerk speciale tekens bevat:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband, zonder speciale tekens. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.

Opmerking:Wij raden aan om identieke namen te gebruiken voor het draadloze netwerk van beide frequentiebanden, zodat de FRITZ!Box afzonderlijke draadloze apparaten automatisch naar de meest geschikte frequentieband kan sturen (band steering).

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloos kanaal op de 2,4GHz-frequentieband aanpassen

Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen op de 2,4GHz-frequentieband niet de draadloze kanalen 12 en 13:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless channel in the 2.4-GHz frequency band" de optie "Auto channel".
  5. Klik op "Additional Settings".
  6. Schakel de optie "Wireless auto channel including channel 12/13 (2.4 GHz frequency band)" uit.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloos kanaal op de 5GHz-frequentieband aanpassen

Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen op de 5GHz-frequentieband niet de draadloze kanalen 52 tot 140:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless channel in the 5-GHz frequency band" een kanaal tussen 36 en 48.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

• Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android, iOS voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    De nieuwste drivers voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

5 FRITZ!Box optimaal positioneren

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk boven in een kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.

6 Ander draadloos netwerkapparaat testen

• Test of het draadloos netwerk van de FRITZ!Box door een ander draadloos netwerkapparaat wordt gevonden.
    • Als het andere draadloze netwerkapparaat het draadloze netwerk van de FRITZ!Box kan vinden, dan is het eerste draadloze netwerkapparaat mogelijk defect.