FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Ondersteuning van VPN-providers

Met behulp van VPN-technologie (Virtual Private Network) kun je via internet veilige netwerkverbindingen tot stand brengen tussen meerdere FRITZ!Boxen of computers met FRITZ! VPN, Android- evenals iOS-apparaten. Omdat de FRITZ!Box de gestandaardiseerde IPSec-methode ondersteunt, kan de FRITZ!Box in principe ook worden gebruikt met VPN-oplossingen van andere fabrikanten.

De FRITZ!Box ondersteunt echter niet de methodes die worden gebruikt door diensten om anoniem gebruik te maken van internet, zoals OpenVPN of het IKEv2-protocol. Daarom is het op dit ogenblik niet mogelijk om met de FRITZ!Box een verbinding tot stand te brengen met een anonimiseringsdienst voor internet. Configureer de verbinding in plaats daarvan op de betreffende eindapparaten, zoals beschreven door de provider.

Opmerking:Bij een actieve verbinding met de VPN-provider is de toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface doorgaans niet meer mogelijk via fritz.box. In dit geval open je de gebruikersinterface via het IP-adres van de FRITZ!Box (fabrieksinstelling: 192.168.178.1).