FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline met Mesh Repeater verbinden (serieschakeling)

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Een dergelijke serieschakeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het draadloze bereik (WiFi) van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Powerline-adapter dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of deze Mesh Repeater nog een FRITZ!Powerline-adapter is, een FRITZ!Box of een FRITZ!Repeater.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Powerline-adapter kunt verbinden met een al aanwezige Mesh Repeater.

Afb.: Draadloze serieschakeling (cascadering) met FRITZ!Powerline

Voorwaarden / Beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .
  • Op de FRITZ!Powerline-adapter is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E "WLAN/WPS" en "Powerline · Security" 10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E "WLAN-WPS/Powerline · Security" 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E "Connect" 15 seconden
  2. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de al aanwezige Mesh Repeater.

3 FRITZ!Powerline-adapter als verdere Mesh Repeater configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de tabel het draadloze netwerk van de al aanwezige Mesh Repeater aan de hand van het MAC-adres van de repeater en klik op "Next".

Opmerking:Je kunt het MAC-adres opzoeken in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater onder "Wireless" ("WLAN") > "Radio Network".

5. Voor de toegangsgegevens van het draadloze netwerk van de Mesh Repeater in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter en het thuisnetwerk.

4 FRITZ!Powerline-adapter met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260E Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E WLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560 WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

5 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter een snelle en stabiele draadloze verbinding met de al aanwezige Mesh Repeater hebben:

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zo dat de adapter het draadloze signaal van de Mesh Repeater in goede kwaliteit kan ontvangen.

Opmerking:Je kunt de FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.