FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

FRITZ!Box USB Remote Connection meldt "No FRITZ!Box found!"

In het programma FRITZ!Box USB Remote Connection wordt de foutmelding "No FRITZ!Box found!" weergegeven. Hierdoor kun je geen USB-apparaten met de computer verbinden via het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 USB Remote Connection in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de de optie "USB remote connection enabled" in.
  5. Selecteer de apparaattypen waarvoor je USB Remote Connection wilt inschakelen, bijvoorbeeld "USB storage media".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Computer niet via Guest access (gasttoegang) verbinden

Het programma FRITZ!Box USB Remote Connection kan niet worden gebruikt via de LAN-gasttoegang en de draadloze gasttoegang. Zorg er daarom voor dat de computer niet is verbonden met de FRITZ!Box via de gasttoegang.

3 Dienst "SSDP Discovery" in Windows inschakelen

Windows 10

1. Voer in het zoekveld van de Windows-taakbalk sys in en selecteer "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer".
  4. Dubbelklik op de vermelding "Services".
  5. Dubbelklik op de vermelding "SSDP Discovery" dat in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  6. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Start de computer opnieuw op.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + X en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer".
  4. Dubbelklik op de vermelding "Services".
  5. Dubbelklik op de vermelding "SSDP Discovery" dat in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  6. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Start de computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer" en "Services".
  4. Dubbelklik op de vermelding "SSDP Discovery" dat in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  5. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  7. Start de computer opnieuw op.

4 Firewall van de computer configureren

Een firewall op de computer met FRITZ!Box USB Remote Connection kan de communicatie tussen het programma en de FRITZ!Box verstoren:

• Of: Je configureert in de firewall een uitzondering voor het programma FRITZ!Box USB remote connection.
    • Of:Je stelt de configuratie van de firewall zodanig in, dat inkomende en uitgaande TCP- en UDP-verbindingen van poort 2066 op de FRITZ!Box naar iedere poort op de computer worden toegestaan.

Opmerking:Informatie over het configureren krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

De FRITZ!Box en de computer zijn nu helemaal geconfigureerd voor gebruik van het programma FRITZ!Box USB Remote Connection. Er zijn volgens ons geen verdere maatregelen voor dit probleem. Andere mogelijke oorzaken kunnen bijvoorbeeld storingen of een fout van het besturingssysteem of de firewall op de computer zijn.