FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Push service-mails worden niet verstuurd

De FRITZ!Box verstuurt geen push service-mails met verbindings-, gebruiks- en configuratiegegevens of berichten van het interne antwoordapparaat of faxberichten vanaf de interne faxserver.

In dit geval wordt in de Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "E-mail delivery failed: SMTP server reports [...]"
  • "E-mail delivery failed: TCP error"
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: authentication error."
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: TCP error."

Oorzaak

• De SMTP-server van de e-mailprovider die in je hebt ingevoerd in de FRITZ!Box, reageert niet op de verbindingsaanvraag van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld vanwege onjuiste accountgegevens of technische problemen bij je e-mailprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen van het e-mailaccount aanpassen

Veel aanbieders beschermen hun e-mailaccounts met speciale beveiligingsmechanismen die het verzenden van de push service-mails kunnen verhinderen:

Instellingen van Google-account aanpassen

Instellingen van Microsoft-account aanpassen

Instellingen in Apple-account aanpassen

• Als je de twee-factor-authenticatie voor je Apple ID hebt ingeschakeld, genereer je een app-specifiek wachtwoord voor de FRITZ!Box en configureer je dit als wachtwoord voor de push service.

2 Afroep van POP3 in e-mailaccount inschakelen

Om e-mails op te halen moet je een e-mailaccount gebruiken met een POP3 server voor inkomende e-mail en het ophalen van POP3 moet bij de e-mailprovider zijn ingeschakeld:

• Schakel het ophalen van POP3 in de instellingen van je e-mailaccount. Informatie over de werkwijze verkrijg je rechtstreeks bij je e-mailprovider.

3 E-mailaccountgegevens voor push services invoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Klik op de knop "Configure Push Service", of als deze niet beschikbaar is, op het tabblad "Sender".
  4. Voer je e-mailadres en het bijbehorende e-mailwachtwoord in.

Belangrijk:Het wachtwoord voor het e-mailaccount is niet hetzelfde wachtwoord als het wachtwoord voor toegang tot je persoonlijke klantgegevens.

5. Klik op "Account Information - Additional Settings".
    • Als je e-mailprovider een in de FRITZ!Box voorgeconfigureerde provider is, worden de volgende waarden automatisch toegevoegd.
  6. Voer in het invoerveld "E-mail user name" de gebruikersnaam van het e-mailaccount in.
  7. Voer bij "SMTP server" de SMTP-server in.
  8. Voer bij "Port" het poortnummer in waarover de server communiceert, bijvoorbeeld 587, als de server niet communiceert via poort 25. Je e-mailprovider kan je informatie geven over de benodigde gegevens voor de SMTP-server.
  9. Schakel de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in, als de server deze verbinding ondersteunt.
  10. Klik op de knop "Next".
    • Er wordt een test-e-mail gestuurd aan het e-mailadres dat je hebt ingevoerd.

4 Contact opnemen met provider

• Neem contact op met je e-mailprovider.