FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

"Power"-led knippert

Zodra je de FRITZ!Box verbindt met de DSL-aansluiting, brengt de FRITZ!Box een verbinding tot stand met de centrale van de DSL-provider. Dit kan tot 10 minuten duren. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led en blijft branden zodra de DSL-verbinding tot stand is gebracht.

Met deze handleiding kun je de volgende problemen oplossen:

• De "Power"-led van de FRITZ!Box knippert continu.
  • De FRITZ!Box kan geen DSL-verbinding tot stand brengen.

Daarbij wordt de volgende foutmelding weergegeven in de Event Log van de FRITZ!Box:

• "DSL not responding (no DSL synchronization)"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Probleem trad op na FRITZ!OS-update

Als het probleem meteen optrad na een update van FRITZ!OS, voer dan de maatregelen uit in de volgende handleiding:

2 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Als behalve de melding "DSL not responding" ook de melding "DSL is available (DSL synchronization exists with [...] kbit/s)" wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding FRITZ!Box meldt regelmatige onderbrekingen van de DSL-verbinding.

3 Controleren of de DSL-aansluiting wordt ondersteund.

4 DSL-standaard in FRITZ!Box selecteren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box aan een ADSL-aansluiting gebruikt:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Geef in de sectie "Annex Settings" aan of je FRITZ!Box is aangesloten aan een DSL-aansluiting met Annex A of Annex B.

Opmerking:Of je aansluiting Annex A of Annex B is, kun je bij je internetprovider navragen. In Duitsland gebruiken alle ADSL-aansluitingen Annex B.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

5 Interferentieweerstand opnieuw instellen

Zet de regelaar voor interferentieweerstand op "Maximum Performance", omdat op sommige DSL-aansluitingen anders geen DSL-verbinding tot stand kan worden gebracht:

Opmerking:De interferentieweerstand moet alleen worden aangepast als de DSL-verbinding soms wordt onderbroken, bijvoorbeeld vanwege kortstondige storingen van de DSL-aansluiting.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op de link "Reset setting".
    • De interferentieweerstand wordt nu automatisch ingesteld op "Maximum Performance".

6 DSL-aansluiting en bekabeling controleren met DSL-kabeltest

DSL-kabeltest uitvoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik op de link "DSL line test".
  3. Koppel de DSL-kabel los van de FRITZ!Box.
  4. Klik op de knop "Calibrate" en start de kalibratie door op "OK" te klikken.
  5. Sluit de DSL-kabel opnieuw aan op de FRITZ!Box zodra de kalibratie is voltooid.
  6. Klik op de knop "Measure" en vervolgens op "OK" om de test van de DSL-lijn te starten.
  7. Voer de maatregelen uit van de sectie die bij het testresultaat past.

Kabeltest meldt: "DSL cable defective or not inserted"

1. Sluit de FRITZ!Box met een andere DSL-kabel (bijvoorbeeld van een andere DSL-modem) aan op de DSL-aansluiting.
  2. Als de "Power"-led na maximaal 10 minuten blijft branden, is de voorheen gebruikte DSL-kabel defect. Je kunt een nieuwe kabel kopen in een speciaalzaak of bij ons bestellen via e-mail op zubehoer@avm.de of telefonisch onder+49 (0)30 39 00 44 15 (ma.-vr. 9:00-17:00).
    • Opmerking:Je kunt ook zelf een geschikte DSL-kabel maken. Bij de RJ45-stekkers moeten pins 4 en 5 zijn toegewezen. Bij de RJ11-stekkers moeten pins 3 en 4 zijn toegewezen. De volgorde maakt niet uit, het is dus niet mogelijk om deze te verwisselen.

Kabeltest meldt: "Error in on-site wiring"

1. Als je de FRITZ!Box gebruikt op een IP-gebaseerde aansluiting, verwijder dan de DSL-splitter.
  2. Verwijder alle kabelverlengingen, ongebruikte kabels, TAE-aansluitdozen en extra elektrische accessoires (bijvoorbeeld overspanningsbeveiliging, aansluitdozen voor automatische wisselschakelaars).
  3. Controleer of de FRITZ!Box correct is verbonden met de DSL-aansluiting. Een gedetailleerde handleiding vind je op de installatieposter die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

Kabeltest meldt: "Error with provider"

1. Of: Test of een andere DSL-modem op je DSL-aansluiting werkt.
    • Of: Test of de FRITZ!Box op een andere DSL-aansluiting een DSL-verbinding tot stand kan brengen, bijvoorbeeld bij de buren.

Opmerking:Verbind de FRITZ!Box alleen met de DSL-aansluiting en de stroomvoorziening. De DSL-verbinding is tot stand gebracht als de "Power"-led na uiterlijk 10 minuten brandt.

2. Als ook een andere DSL-modem niet werkt op je aansluiting of als de FRITZ!Box op een andere aansluiting een DSL-verbinding tot stand kan brengen, is er een storing op je DSL-aansluiting. Neem contact op met je DSL-provider en laat je DSL-aansluiting controleren.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de controle. Vraag naar de voorwaarden bij je provider!

7 Andere DSL-versie gebruiken

De DSL-versie van de FRITZ!Box wordt met elke versie van FRITZ!OS steeds verder ontwikkeld om onder alle omstandigheden optimale DSL-verbindingen tot stand te brengen. In een enkel geval (bijvoorbeeld DSL-aansluitingen met verouderde DSLAM) kan het voorkomen dat de FRITZ!Box alleen een DSL-verbinding tot stand kan brengen met bepaalde DSL-versies. Test daarom de recente en de vorige DSL-versie:

Recente FRITZ!OS gebruiken

De DSL-versie maakt deel uit van FRITZ!OS. Controleer of de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS en dus ook de recente DSL-versie gebruikt:

Vorige DSL-versie gebruiken

Als het probleem optreedt met de recente DSL-versie (bijvoorbeeld na een FRITZ!OS-update), test dan de DSL-versie van het vorige FRITZ!OS:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "Use previous DSL version" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De vorige DSL-versie wordt nu ingeschakeld en de FRITZ!Box wordt vervolgens opnieuw opgestart. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer twee minuten.