FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service
Not your product?

Media-ontvanger in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je een FRITZ!Box gebruikt bij een DSL-aansluiting met IPTV, kun je met behulp van de media-ontvanger (set-top box) van de IPTV-provider onbeperkt tv-zenders en video on demand-films ontvangen. Hierbij wordt de media-ontvanger rechtstreeks verbonden met de televisie en de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• de FRITZ!Box moet zijn verbonden met een IPTV-aansluiting van XS4ALL, Scarlet, Solcon of Telfort (Internet en TV).
  • HD-programma's of meerdere programma's tegelijkertijd afspelen is alleen mogelijk als de DSL-verbinding snel genoeg is.

Opmerking:Programma's met SD-resolutie vereisen een overdrachtssnelheid van ca. 4-6 Mbit/s, programma's met HD-resolutie ca. 10 Mbit/s (per tegelijkertijd afgespeeld tv-programma).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Instellingen draadloze netwerk van de FRITZ!Box optimaliseren voor IPTV:

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de media-ontvanger is verbonden met de FRITZ!Box via een draadloze repeater:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Schakel de optie " Optimize wireless transmission for live TV" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Media-ontvanger configureren

De media-ontvanger heeft speciale IP-instellingen nodig om met de FRITZ!Box te communiceren:

• Configureer de media-ontvanger voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen (DHCP-client). Informatie over de configuratie verkrijg je bij de fabrikant, bijvoorbeeld via het handboek.

3 Media-ontvanger verbinden met FRITZ!Box

• Verbind de media-ontvanger via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Opmerking:Als het niet mogelijk is de media-ontvanger en de FRITZ!Box te verbinden via een kabel, kunnen deze ook worden verbonden via het draadloze netwerk of het stroomnet, bijvoorbeeld met een FRITZ!WLAN Repeater of FRITZ!Powerline.

Nu kun je IPTV en video on demand van je internetprovider afspelen via de media-ontvanger.