FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Internettoegang via mobiele internetstick niet mogelijk

De FRITZ!Box kan via een aangesloten mobiele internetstick geen internetverbinding tot stand brengen volgens de mobiele standaarden LTE (4G) of UMTS/HSPA (3G).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Mobiele internetstick wordt door de FRITZ!Box niet herkend

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Controleer of de mobiele internetstick wordt weergegeven onder "Overview of Devices".
  4. Als de mobiele internetstick niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit van de handleiding mobiele internetstick wordt door de FRITZ!Box niet herkend.

2 Toegangsgegevens in FRITZ!Box invoeren

Zonder toegangsgegevens brengt de FRITZ!Box geen internetverbinding tot stand. Voer daarom ook dan toegangsgegevens in de FRITZ!Box in, als deze voor de internettoegang van je mobiele netwerkprovider niet noodzakelijk zijn.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Telephone Network".
  3. Voer in de invoervelden "User name" en "Password" een willekeurige cijferreeks in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Fout veroorzaakt door Huawei E1550

Als je de mobiele internetstick Huawei E1550 gebruikt, verkrijgt de FRITZ!Box van de mobiele internetstick geen DNS-server. Daardoor kunnen de namen van internetadressen (bijvoorbeeld www.avm.de) niet worden omgezet en is er geen toegang tot internetservers. De oorzaak hiervan is een fout in de firmware van de mobiele internetstick.

• Neem contact op met je internetprovider of Huawei voor een oplossing.

Opmerking:Uit onze ervaring is gebleken dat het probleem niet optreedt als je de mobiele internetstick Huawei E1550 met de firmwareversie 11.608.10.00.47 gebruikt.

4 Vodafone K5006-Z wordt niet ondersteund

De mobiele internetstick MF821 die door Vodafone wordt verkocht onder de naam K5006-Z, kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Deze mobiele internetstick ondersteunt alleen het eigen QMI-protocol (Qualcomm MSM Interface) en niet het PPP-protocol dat de FRITZ!Box nodig heeft.

5 Samsung GT-B3740 wordt niet ondersteund

De mobiele internetstick GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt met de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-stick heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box, maar een technische bijzonderheid van de Samsung-stick.

Opmerking:Sommige mobiele netwerkproviders (bijvoorbeeld Vodafone) bieden de LTE-stick GT-B3740 onder hun eigen merknaam aan. De FRITZ!Box detecteert de LTE-stick GT-B3740 als USB-opslagmedium.

6 D-Link mobiele internetsticks worden niet ondersteund

De mobiele internetsticks DWM-221 en DWM-157 van D-Link kunnen niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Indien mogelijk, zullen wij deze mobiele internetsticks in een komend FRITZ!OS-update ondersteunen.

Opmerking:Je kunt je laten informeren over nieuwe updates via Push Service Mail. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service" of "System > Update > Automatic Update".