FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Diagnostische DSL-gegevens en supportgegevens genereren

Om je supportaanvraag te kunnen verwerken hebben we de diagnostische DSL-gegevens van de fout nodig en de supportgegevens van je FRITZ!Box.

Opmerking:De supportgegevens bevatten onder andere de instellingen van je FRITZ!Box en de Event Log. De informatie in de supportgegevens gebruiken we uitsluitend om je aanvraag te verwerken en wordt niet doorgegeven aan derden. Uiterlijk bij het afsluiten van je aanvraag worden de supportgegevens gewist.

1 Diagnostische DSL-gegevens genereren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens op "FRITZ!Box Support".
  2. Klik op "Start DSL Diagnostics" om de DSL-diagnosefunctie te starten.
  3. Wacht tot de fout optreedt of reproduceer de fout:
    1. Als de DSL-verbinding vaak afbreekt, wacht je tot de verbinding tien keer is afgebroken nadat je de diagnose hebt gestart. Idealiter laat je de FRITZ!Box 24 uur verbonden met de DSL-aansluiting.
    2. Als er helemaal geen DSL-verbinding tot stand wordt gebracht, laat je de FRITZ!Box na het starten van de diagnose minstens een uur verbonden met de DSL-aansluiting.
    3. Als de FRITZ!Box talrijke "Not Remediable Errors" (CRC) weergeeft, wacht dan minstens 15 minuten na het starten van de diagnose en reproduceer vervolgens de fout (bijvoorbeeld door grote bestanden te downloaden, of televisie te kijken via IPTV).
  4. Klik op "End DSL Diagnostics".
  5. Sla het bestand met de diagnostische DSL-gegevens op je computer op.
  6. Maak, indien mogelijk, een zipbestand dat de diagnostische DSL-gegevens bevat.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".

2 Supportgegevens genereren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens onder op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Bestand opslaan" en sla de supportgegevens als TXT-bestand op. Het opslaan kan enkele minuten in beslag nemen. Wijzig niet de naam en de indeling van het bestand.
  4. Maak indien mogelijk een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".