FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

FRITZ!Box voor gebruik aan de kabelaansluiting configureren

Met een extra kabelmodem kan de FRITZ!Box ook aan een kabelaansluiting worden gebruikt. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de kabelmodem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (telefonie, firewall, etc.) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kabelmodem aansluiten

• Verbind de kabelmodem met het aansluitpunt of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de eerste inrichting. Gebruik daarbij de door de installateur ter beschikking gestelde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Als de FRITZ!Box is verbonden met de kabelmodem, verbreek je de verbinding tussen de kabelmodem en de FRITZ!Box, en start je de kabelmodem vervolgens opnieuw op.

Opmerking:Je kunt de kabelmodem opnieuw opstarten door kort de stekker uit het stopcontact te halen. Het kan enkele minuten duren voordat de kabelmodem opnieuw is opgestart.

Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik je op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards oproepen

4. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je internetprovider. Als je aanbieder er niet tussen staat, selecteer je "More Internet service providers".
    • Als je internetprovider niet in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je "Other Internet service provider".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard. De wizard leidt je door de configuratie van de internettoegang en informeert je wanneer je de kabelmodem via een netwerkkabel met de WAN-poort van de FRITZ!Box kunt verbinden.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem.

3 Telefonie configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je van een provider de toegangsgegevens voor internettelefonie hebt ontvangen en telefoons wilt gebruiken met de FRITZ!Box: