FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Toegang tot USB-opslag is traag

Bij de overdracht van gegevens tussen een computer en een USB-opslagmedium dat is verbonden met de FRITZ!Box, is de snelheid lager dan de gedefinieerde waarden in de USB-specificatie.

1 USB 3.0 Mode inschakelen

Voer de volgende maatregel alleen uit als je een USB 3.0-opslagmedium gebruikt:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Settings".
  4. Schakel de optie "Power Mode USB 3.0" in voor de USB-poort die je gebruikt.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box het USB-opslagmedium niet meer herkent wanneer "Power Mode USB 3.0" is ingeschakeld, identificeert het USB-opslagmedium zich niet correct als een USB 3.0-apparaat. Schakel in dit geval de optie "Green Mode USB 2.0" opnieuw in.

2 USB 3.0-kabel gebruiken

De FRITZ!Box kan USB 3.0 opslagmedia alleen integreren als USB 3.0-apparaat, als deze zijn verbonden met de FRITZ!Box via een USB 3.0-kabel:

• Gebruik een USB 3.0-kabel ("super speed") om het USB-opslagmedium te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box.

3 Datasnelheid is lager vanwege werkingsprincipe

De hoogst mogelijke datasnelheid bij de toegang tot een USB-opslagmedium is bij geïntegreerde systemen zoals de FRITZ!Box vanwege de architectuur lager als bij bijvoorbeeld Windows-computers en wordt beïnvloed door

• de gebruikte programma's of communicatieprotocollen (SMB, FTP, USB Remote Connection).
  • de architectuur en het bestandssysteem van het USB-opslagmedium (NTFS, FAT/FAT32, ext2/ext3/ext4).

Opmerking:NTFS is een bestandssysteem van Microsoft dat speciaal is ontworpen voor gebruik met Windows-besturingssystemen. De NTFS-ondersteuning door het op Linux gebaseerde FRITZ!OS is technisch veeleisend. Dit betekent dat de toegang tot een NTFS-opslagmedium trager is dan de toegang tot opslagmedia die zijn geformatteerd in andere bestandssystemen.

• het gebruik van versleutelingstechnieken (FTPS, FTP via SSL/TLS).
  • de gebruikte overdrachtmethode (draadloos, LAN).
  • de FRITZ!Box-functies die momenteel worden gebruikt en het gebruikte FRITZ!OS.

Afhankelijk van deze factoren zijn datasnelheden tot 80 MB/s (FAT32, FTP) en 25 MB/s (NTFS, SMB) mogelijk, waarbij de schrijfsnelheid vaak duidelijk langzamer is dan de leessnelheid.

Indien mogelijk, zullen we in toekomstige FRITZ!OS-versies verbeteringen introduceren om de datasnelheid te verhogen.