FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Wat is MyFRITZ! en hoe maak ik hier gebruik van?

MyFRITZ! is een gratis AVM-dienst die je regelmatig via e-mail op de hoogte stelt over de status van je FRITZ!-producten, beschikbare updates en andere nieuwtjes. Bovendien biedt MyFRITZ! je eenvoudige en beveiligde toegang tot je eigen FRITZ!Box vanaf internet. Met behulp van MyFRITZ! kun je altijd overal ter wereld het antwoordapparaat van je FRITZ!Box beluisteren en de oproeplijst hiervan bekijken, heb je toegang tot bestanden (bijvoorbeeld foto's, muziek, documenten) die worden beheerd door FRITZ!NAS en kun je ook de instellingen van je FRITZ!Box wijzigen.

Om MyFRITZ! te kunnen gebruiken, hoef je alleen maar je FRITZ!Box te registreren bij MyFRITZ!. Je FRITZ!Box geeft alleen het IP-adres waaronder deze op internet bereikbaar is, door aan de MyFRITZ!-dienst. Alle persoonlijke gegevens en wachtwoorden blijven volledig op je FRITZ!Box opgeslagen en worden niet doorgegeven aan de MyFRITZ!-dienst van AVM of aan andere diensten of providers. Toegang tot je FRITZ!Box vanaf internet vereist daarom twee inlogprocedures:

1. Inloggen op de MyFRITZ!-dienst
    • In de eerste stap log je in op de website myfritz.net met je e-mailadres en je persoonlijke MyFRITZ!-wachtwoord. Deze toegangsgegevens worden bij het registreren van een MyFRITZ!-account versleuteld opgeslagen op de servers van MyFRITZ!.
  2. Inloggen op de FRITZ!Box
    • Nadat je automatisch bent doorgestuurd naar de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!BOX, log je daar in met de toegangsgevens van je FRITZ!Box-gebruikersaccount. Noch het FRITZ!Box-gebruikersaccount noch de toegangsgegevens daarvan zijn bekend bij de MyFRITZ!-dienst of bij AVM, deze zijn uitsluitend opgeslagen in je FRITZ!Box.

Opmerking:Voor handige MyFRITZ!-toegang met smartphone of tablet is de gratis MyFRITZ!App beschikbaar.