FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Extra bevestiging voor uitvoeren van functies

Als de melding "The procedure requires extra confirmation" wordt getoond tijdens het configureren van de FRITZ!Box of het uitvoeren van functies, is dit een beveiligingsfunctie van de FRITZ!Box. Gevoelige instellingen die zouden kunnen worden misbruikt door onbevoegden (bijvoorbeeld doorschakelen van oproepen of fabrieksinstellingen laden) zijn op deze manier alleen toegankelijk voor gebruikers ter plaatse die directe toegang hebben tot de FRITZ!Box.

De extra bevestiging wordt eenmalig gevraagd bij de eerste verandering of het uitvoeren van een gevoelige functie. De bevestiging is dan een uur lang geldig, zodat je verdere veranderingen binnen deze tijd niet opnieuw hoeft te bevestigen. Zodra je opnieuw inlogt in de gebruikersinterface, of een gevoelige functie uitvoert in een nieuw venster van je webbrowser, is een nieuwe bevestiging nodig.

Je kunt het uitvoeren bevestigen met een knop op de FRITZ!Box of met een telefoon dat is aangesloten aan de FRITZ!Box.

1 Uitvoeren bevestigen met een knop

1. Druk kort op de WLAN- of DECT-knop van de FRITZ!Box wanneer je hiernaar wordt gevraagd in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Als bevestiging knipperen de leds van de FRITZ!Box één keer.
  2. Klik dan in de gebruikersinterface in het venster "Procedure confirmed" op "OK" om de procedure af te sluiten.

2 Uitvoeren bevestigen met een telefoon

Belangrijk:Met IP-telefoons (bijvoorbeeld FRITZ!App Fon ) kan het uitvoeren van de functies niet worden bevestigd, omdat deze geen sequenties aan de FRITZ!Box kunnen sturen.

1. Voer de code die wordt weergegeven in de gebruikersinterface in op de telefoon en druk de beltoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca.3 seconden weer op.
  3. Klik dan op de gebruikersinterface in het venster "Uitvoering bevestigd" op "OK" om het proces te voltooien.

Als je regelmatig beveiligingsinstellingen op afstand moet veranderen kun je de functie uitschakelen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > FRITZ!Box Users > Login to the Home Network".