FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

FRITZ!Box meldt "The IP address is not available"

Tijdens het configureren van een portforwardingregel in de FRITZ!Box wordt de volgende foutmelding weergegeven:

• "An error occurred.
    Error description: The IP address is not available.
    If the error occurs again, please consult AVM Support."

1 IP-adres bevindt zich in het gastnetwerk

In de FRITZ!Box kunnen geen portforwardingregels worden geconfigureerd voor apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box via de LAN- of draadloze gasttoegang. De FRITZ!Box biedt geen ondersteuning voor toegang vanuit internet tot apparaten in het gastnetwerk (IP-netwerk 192.168.189.0, subnetmasker 255.255.255.0).

2 IP-adres ligt in een ander netwerk (subnet)

Door een fout in FRITZ!OS 6.8x kunnen in de FRITZ!Box geen portforwardingregels worden geconfigureerd voor apparaten die zich in een IP-netwerk achter de FRITZ!Box (subnet) bevinden, bijvoorbeeld in het IP-netwerk van een extra router die is verbonden met de FRITZ!Box.

We werken aan een oplossing en zullen dit probleem zo spoedig mogelijk verhelpen met een FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Opmerking:Je kunt je laten informeren over nieuwe updates via Push Service Mail. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service" of "System > Update > Automatic Update".

3 Meerdere IP-adressen voor het hetzelfde MAC-adres

In de FRITZ!Box kunnen geen portforwardingregels worden geconfigureerd voor apparaten die met één MAC-adres gebruik maken van meerdere IP-adressen. De FRITZ!Box biedt momenteel geen ondersteuning voor apparaten die meerdere IP-adressen gebruiken met hetzelfde MAC-adres (bijvoorbeeld virtuele machines met handmatig vastgelegde MAC-adressen, die worden gebruikt op meerdere apparaten in het thuisnetwerk).