FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN

Of er nu een FRITZ!Repeater, een extra FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-adapter via het draadloze netwerk (WiFi) is verbonden met je FRITZ!Box-thuisnetwerk - FRITZ!App WLAN beoordeelt de verbindingskwaliteit en geeft je tips over óf en hoe de positie van de draadloze repeater moet worden gewijzigd om het bereik optimaal te vergroten.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Box is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

1 Optimale plaats vinden

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op de knop "My repeaters".
  3. Tik op de knop "Evaluate Repeater Position".
  4. FRITZ!App WLAN laat je nu de kwaliteit van de verbinding zien:

Afb.: Plaats van de repeater beoordelen met FRITZ!App WLAN

5. Als FRITZ!App WLAN een plaatswijziging aanraadt, plaats de repeater dan ergens anders.
  6. Nadat je de repeater hebt verplaatst, tik je in FRITZ!App WLAN onder Android op het pictogram of tik onder iOS op "Repeater not listed?" en vervolgens op "Refresh" om de plaats van de repeater opnieuw te beoordelen.
  7. Herhaal de stappen 5. - 6. tot je de optimale plaats hebt gevonden.