FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Toegang tot de FRITZ!Box met dynamic DNS

Je kunt je FRITZ!Box niet alleen configureren om deze vanaf internet te benaderen via MyFRITZ!. Als je een domeinnaam van een andere dynamische DNS-dienst hebt, kun je ook deze domeinnaam gebruiken voor toegang tot je FRITZ!Box.

Ter bescherming tegen onbevoegde toegang kun je de FRITZ!Box op deze manier vanaf internet ook alleen benaderen via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Dynamic DNS configureren

Met dynamic DNS heb je altijd internettoegang tot de FRITZ!Box via dezelfde domeinnaam, zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig verandert:

Opmerking:De meeste internetproviders onderbreken de internetverbinding elke dag automatisch ("automatic disconnection") en wijzen de FRITZ!Box een ander IP-adres toe zodra de verbinding automatisch wordt hersteld.

FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanaf internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die de FRITZ!Box moet benaderen vanaf internet. Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam, een e-mailadres en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "FRITZ!Box settings" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 HTTPS-internettoegang tot FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel in de sectie "Internet Access" de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  5. Als je voor HTTPS een andere poort dan de standaardpoort (443) wilt gebruiken, voer je de gewenste poort in het veld "TCP port for HTTPS" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alle adressen waarop je FRITZ!Box kan worden benaderd vanaf internet, worden nu weergegeven onder de instellingen voor internettoegang via HTTPS. Naast het numerieke IP-adres zie je ook de dynamische DNS-domeinnaam en de MyFRITZ!-domeinnaam die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box. Omdat het numerieke IP-adres van veel internetverbindingen vaak wijzigt, raden we aan om het adres met de dynamic DNS- of de MyFRITZ!-domeinnaam te gebruiken.

3 Toegang tot de FRITZ!Box met dynamic DNS

1. Roep in een webbrowser de dynamic DNS-domeinnaam op, waaronder de FRITZ!Box vanaf internet bereikbaar is. Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    https://fritzbox.dyndns.org:49476

2. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig dan de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding met de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer, omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij derden die dergelijke certificaten uitgeven.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...] (onveilig)".
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen".
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan".
  3. Voer in de invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd is vanaf internet toegang te krijgen tot de FRITZ!Box.
  4. Klik op "Log in".