FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Deurintercom in FRITZ!Box configureren

Als je voordeur een deurintercom heeft, kun je via een deurintercomsysteem dat is verbonden met je telefooncentrale, heel handig je telefoon gebruiken om de deuropener te bedienen. Hoe het deurintercomsysteem wordt geconfigureerd in de FRITZ!Box, hangt af van het type systeem.

Voorwaarden / Beperkingen

• Een analoge deurintercom moet over een a/b-interface beschikken dat via toonkiezen een telefoonnummer belt zodra er een knop wordt ingedrukt. Andere 2-of 4-draads oplossingen worden niet ondersteund.
  • De camera voor de deurintercom neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG, PNG of GIF. Andere bestandsindelingen, bijvoorbeeld MJPG/MJPEG, worden niet ondersteund.
  • De camera stelt de beelden beschikbaar via FTP of HTTP. HTTPS wordt niet ondersteund.
  • FRITZ!Fon C3 en een FRITZ!Fon zonder kleurendisplay ondersteunen geen beeldweergave.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 IP-deurintercom voor de poort "LAN/WLAN" configureren

Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Door Intercom System" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "LAN/WLAN (IP door intercom system)" in en klik op "Next".
  6. Voer een gebruikersnaam in van ten minste acht tekens.
  7. Voer een wachtwoord in van ten minste acht tekens en dat niet overeenkomt met de gebruikersnaam.
  8. Klik op "Next".
  9. Wanneer er een belknop wordt ingedrukt, belt de deurintercom het doelnummer. Voer in het veld "Telephone number of the doorbell" het nummer in, dat in de deurintercom is ingesteld voor de afzonderlijke deurbellen. Om extra invoervelden te openen, klik je op "Add Doorbell".
  10. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Route doorbells to" de telefoons of de telefoonnummers waarnaar het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd:

Belangrijk:Je kunt één of meer interne telefoonnummers selecteren of één extern telefoonnummer. Een combinatie van interne en externe telefoonnummers is niet mogelijk.

• Wanneer een specifieke telefoon moet overgaan, selecteer je de betreffende telefoon.
    • Wanneer alle aangesloten telefoons (paging-oproep) moeten overgaan, selecteer je "All telephones".
    • Wanneer een extern telefoonnummer (andere aansluiting, mobiele telefoon) moet overgaan, selecteer je "Telephone number" en voer je het doelnummer in.
    • Wanneer meerdere telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box (oproepgroep) moeten overgaan:
      1. Selecteer de optie "Call group".
      2. Schakel maximaal vier telefoons in die je wilt opnemen in de oproepgroep.
      3. Klik op "OK".
  11. Klik op "Next" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.

Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de deurintercom.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls via" het uitgaande telefoonnummer dat moet worden gebruikt als het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd naar een mobiele telefoon of een externe aansluiting.
  5. Als je op een FRITZ!Fon de functietoets "Open" wilt gebruiken, voer je de tekencombinatie in voor de deuropener. Met IP-telefoons, bijvoorbeeld FRITZ!App Fon, kunnen geen toetssequenties worden gestuurd aan de FRITZ!Box. Daarom kun je geen IP-telefoons gebruiken om de deur te openen.
  6. Als de deurintercom is uitgerust met een camera, voer dan in het invoerveld "Live image" het volledige webadres met de afbeeldingsbestanden in. Deze URL moet eindigen met de bestandsindeling van het beeld (bijvoorbeeld image.jpg). De afbeelding wordt dan weergegeven op de FRITZ!Fon als de deurintercom belt.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Opmerkingen over livebeeld bij de FRITZ!Fon

Voor een storingsvrije beeldoverdracht gaat de FRITZ!Fon maar drie keer over als er een livebeeld is geconfigureerd. Als je wilt dat de telefoon langer overgaat, neem dan een extra telefoon zonder livebeeld op in de oproepgroep. Deze telefoon blijft dan de oproep van de deurintercom signaleren.

Met de "OK"-toets schakel je tussen de normale weergave en de zoomweergave en met de navigatietoetsen wijzig je de beelduitsnede. De beelduitsnede wordt dan opgeslagen voor de volgende oproep.

2 Analoge deurintercom voor de poort "FON" configureren

Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als de analoge poort (bijvoorbeeld "FON 1") die je hebt verbonden met de deurintercom al beschikbaar is in de lijst, klik je bij het apparaat op de knop (verwijderen).
  4. Klik op de knop "Configure New Device".
  5. Schakel de optie "Door Intercom System" in en klik op "Next".
  6. Schakel de optie "Door intercom system with a/b interface" in en klik op "Next".
  7. Wanneer er een belknop wordt ingedrukt, belt de deurintercom het doelnummer. Voer in het veld "Telephone number of the doorbell" het nummer in, dat in de deurintercom is ingesteld voor de afzonderlijke deurbellen. Om extra invoervelden te openen, klik je op "Add Doorbell".
  8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Route doorbells to" de telefoons of de telefoonnummers waarnaar het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd:

Belangrijk:Je kunt één of meer interne telefoonnummers selecteren of één extern telefoonnummer. Een combinatie van interne en externe telefoonnummers is niet mogelijk.

• Wanneer een specifieke telefoon moet overgaan, selecteer je de betreffende telefoon.
    • Wanneer alle aangesloten telefoons (paging-oproep) moeten overgaan, selecteer je "All telephones".
    • Wanneer een extern telefoonnummer (andere aansluiting, mobiele telefoon) moet overgaan, selecteer je "Telephone number" en voer je het doelnummer in.
    • Wanneer meerdere telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box (oproepgroep) moeten overgaan:
      1. Selecteer de optie "Call group".
      2. Schakel maximaal vier telefoons in die je wilt opnemen in de oproepgroep.
      3. Klik op "OK".
  9. Klik op "OK" en vervolgens op "Next" om de instellingen op te slaan.

Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de deurintercom.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls via" het uitgaande telefoonnummer dat moet worden gebruikt als het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd naar een mobiele telefoon of een externe aansluiting.
  5. Als je op een FRITZ!Fon de functietoets "Open" wilt gebruiken, voer je de tekencombinatie in voor de deuropener. Met IP-telefoons, bijvoorbeeld FRITZ!App Fon, kunnen geen toetssequenties worden gestuurd aan de FRITZ!Box. Daarom kun je geen IP-telefoons gebruiken om de deur te openen.
  6. Als de deurintercom is uitgerust met een camera, voer dan in het invoerveld "Live image" het volledige webadres met de afbeeldingsbestanden in. Deze URL moet eindigen met de bestandsindeling van het beeld (bijvoorbeeld image.jpg). De afbeelding wordt dan weergegeven op de FRITZ!Fon als de deurintercom belt.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Opmerkingen over livebeeld bij de FRITZ!Fon

Voor een storingsvrije beeldoverdracht gaat de FRITZ!Fon maar drie keer over als er een livebeeld is geconfigureerd. Als je wilt dat de telefoon langer overgaat, neem dan een extra telefoon zonder livebeeld op in de oproepgroep. Deze telefoon blijft dan de oproep van de deurintercom signaleren.

Met de "OK"-toets schakel je tussen de normale weergave en de zoomweergave en met de navigatietoetsen wijzig je de beelduitsnede. De beelduitsnede wordt dan opgeslagen voor de volgende oproep.