FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

"Info"-led knippert rood of meerdere leds knipperen onafgebroken

De "Info"-led knippert rood of meerdere leds van de FRITZ!Box knipperen onafgebroken. Het probleem trad op na een handmatige of automatische update van FRITZ!OS. Mogelijk kan de gebruikersinterface van de FRITZ!Box kan niet worden geopend en geeft de webbrowser alleen een witte pagina weer met de melding "firmwarecfg: ERROR Error: opening page ../html/index.html".

1 Voorbereidingen

Voor de volgende maatregelen is het vereist dat de cache (tijdelijk geheugen) van de webbrowser wordt gewist:

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op "Ctrl + Shift + Del" of voor Safari op "CMD + Alt + E".
  2. Klik in het nieuwe venster op "Verwijderen" of druk op de entertoets.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Ontkoppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

3 Controleren of de update is gelukt

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Als de gebruikersinterface niet wordt weergegeven, stel dan de FRITZ!Box terug met behulp van het herstelprogramma. De update wordt dan geïnstalleerd door het herstelprogramma.
  2. Klik op "System" en vervolgens op "Update".
  3. Klik op de knop "Find New FRITZ!OS".
  4. Als er geen nieuwere versie wordt gevonden, is de update gelukt.
    • Als er een nieuwere versie wordt gevonden, voer je de online-update opnieuw door. Als de online-update mislukt, ga je verder met de volgende maatregel en voer je de update handmatig door.

4 Update handmatig uitvoeren

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser ftp.avm.de/fritzbox/.
  2. Navigeer naar de map voor het model van je FRITZ!Box, vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking: De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat vermeld in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderzijde van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

Update opnieuw uitvoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup", meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".

5 FRITZ!Box terugzetten

Als je de update ook niet handmatig kunt doorvoeren, gebruik je het herstelprogramma om het meest recente FRITZ!OS te installeren:

Instellingen van de FRITZ!Box opslaan

Herstelprogramma uitvoeren

1. Stel de FRITZ!Box terug met behulp van het herstelprogramma.

Instellingen van de FRITZ!Box herstellen