FRITZ!Box 7581 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7581 Service

Automatische portforwarding configureren

De firewall van je FRITZ!Box blokkeert standaard alle inkomende internetverbindingen. Als sommige internettoepassingen (bijvoorbeeld chatprogramma's, online games, file sharing programma's) die je gebruikt portforwarding voor inkomende internetverbindingen vereisen, kun je de FRITZ!Box zodanig configureren dat het netwerkapparaat waarop je de internettoepassing gebruikt, desgewenst zelf de portforwarding-regels kan instellen.

De portforwarding-regels worden alleen geconfigureerd voor de periode waarin de toepassing deze nodig heeft en worden daarna weer uitgeschakeld door de FRITZ!Box.

Voorwaarden / beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren voor automatische portforwarding

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende apparaat.
  5. Schakel die optie "Permit independent port sharing" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Toepassing configureren voor automatische portforwarding

• Configureer de toepassing zodat deze gebruikmaakt van PCP of UPnP. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via de handleiding.

3 Firewall van de computer configureren

Wanneer de toepassing op een computer met een eigen firewall (bijv. Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden ingesteld:

Belangrijk:Als je apparaten zelf portforwarding laat instellen kan malware op deze apparaten ook portforwarding instellen en zo de firewall van de FRITZ!Box omzeilen. Configureer daarom om veiligheidsredenen een firewall op deze apparaten.

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst of toepassing toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Nu kunnen toepassingen de poorten die worden benodigd automatisch in de FRITZ!Box openen.

De recent geopende poorten worden weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface in de gedetailleerde informatie van het betreffende netwerkapparaat onder "Home Network > Home Network Overview > Network Connections". Een overzicht van de geopende poorten vind je in de gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" en onder "Diagnostics > Security".