FRITZ!Box 7583 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7583 Service

Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden

Het wifi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden door een of meer notebooks, smartphones of andere draadloze netwerkapparaten. Bij het zoeken naar Wi-Fi-netwerken wordt de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box niet weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Wi-Fi-netwerk inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de "WLAN"-led van de FRITZ!Box niet brandt:

1. Druk kort op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box om het Wi-Fi-netwerk in te schakelen. Als je de toetsblokkering in de FRITZ!Box hebt ingeschakeld:
    1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
    2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
    3. Schakel het Wi-Fi-netwerk in.
    4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze netwerkadapter inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

1. Schakel de draadloze netwerkadapter in van het draadloze netwerkapparaat dat je wilt verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het inschakelen krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box aanpassen

Voorbereidingen

1. Gebruik een netwerkkabel om een computer te verbinden met de LAN 2-poort van de FRITZ!Box, zodat je de gebruikersinterface kunt openen en de Wi-Fi-instellingen kunt wijzigen.

2,4- en 5GHz-frequentieband inschakelen

Veel draadloze netwerkapparaten ondersteunen Wi-Fi-verbindingen alleen op de 2,4GHz-frequentieband. Om er voor te zorgen dat het draadloze netwerkapparaat een verbinding met de FRITZ!Box tot stand kan brengen, schakel je in de FRITZ!Box de 2,4- en 5GHz-frequentieband in.

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel in de sectie "Active frequency bands" het Wi-Fi-netwerk voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) weergeven

Sommige draadloze netwerkapparaten kunnen geen Wi-Fi-verbinding tot stand brengen als de naam van het Wi-Fi-netwerk niet zichtbaar is:

Opmerking: Het verbergen van de naam van het Wi-Fi-netwerk kan een veiligheidsrisico vormen (zie 5 Wi-Fi security myths you must abandon now).

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Name of the wireless radio network visible" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Instellingen voor Wi-Fi-kanaal automatisch configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.

Wi-Fi-kanaal op de 5GHz-frequentieband aanpassen

Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen op de 5GHz-frequentieband niet de Wi-Fi-kanalen 52 tot 140:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless channel in the 5-GHz frequency band" een kanaal tussen 36 en 48.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente softwareversie voor het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld Android, iOS) of de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer (bijvoorbeeld via Windows Update).

Opmerking:Informatie over de update krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding. De nieuwste drivers voor FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

5 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte. De FRITZ!Box heeft omnidirectionele antennes. Daardoor wordt het signaal van het Wi-Fi-netwerk bolvormig in alle richtingen verzonden.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de draadloze netwerkapparaten. Zelfs kleine voorwerpen in de directe omgeving van je FRITZ!Box kunnen het bereik van het signaal van het Wi-Fi-netwerk sterk verminderen. Objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.

6 USB 3.0-apparaten van FRITZ!Box loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de FRITZ!Box.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, veroorzaakt een USB-apparaat interferentie op de Wi-Fi-verbinding. Verhelp de interferentie die wordt veroorzaakt door het USB-apparaat.

7 Ander draadloos netwerkapparaat testen

1. Test of het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box door een ander draadloos netwerkapparaat wordt gevonden.
    • Als het andere draadloze netwerkapparaat het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box kan vinden, dan is het eerste draadloze netwerkapparaat mogelijk defect.