FRITZ!Box 7583 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7583 Service

FRITZ!Box als DSL-router (standaard) configureren

Je wilt een nieuwe FRITZ!Box verbinden en configureren? ✔ Houd de toegangsgevens bij de hand en start de wizard voor internettoegang.

De FRITZ!Box brengt de internetverbinding automatisch tot stand (gebruik als DSL-router), als je de FRITZ!Box verbindt met de DSL-aansluiting en je je persoonlijke toegangsgegevens invoert in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Alle computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden kunnen dan tegelijkertijd en met gelijke rechten gebruikmaken van de internetverbinding.

Kijk ook bij onze provider-specifieke handleidingen op FRITZ!Box configureren: handleidingen voor verschillende providers. Als je internetprovider daar niet bij staat, ga dan te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box op de DSL-aansluiting aansluiten

1. Steek de DSL-kabel (Y-kabel) in de bus "DSL" van de FRITZ!Box.
  2. Steek een van de kortere kabeluiteinden in de DSL-wandcontactdoos, sluit het andere uiteinde niet aan (zie afb.). Als je de FRITZ!Box gebruikt op een bonded VDSL-aansluiting, steek dan ook het tweede kabeluiteinde in de bonded VDSL-wandcontactdoos (zie rechter afb.).

Afb.: FRITZ!Box aansluiten op IP-gebaseerde DSL-aansluiting (links) of bonded VDSL-aansluiting (rechts)

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik je op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards oproepen

4. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je internetprovider. Als je provider er niet tussen staat, selecteer je "more Internet service providers".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven, selecteer je de optie "other Internet service provider".
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. Vervolgens kun je je telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box en je draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box.