FRITZ!Box 7583 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7583 Service

FRITZ!Box configureren voor gebruik met andere FRITZ!Box

Je wilt twee FRITZ!Boxen met elkaar verbinden zodat de tweede FRITZ!Box de internetverbinding van de eerste FRITZ!Box medegebruikt? ✓ De configuratie is heel eenvoudig.

Je kunt je FRITZ!Box verbinden met een andere FRITZ!Box die je al bezit en zo configureren dat deze de internetverbinding van de andere FRITZ!Box medegebruikt. Daardoor kun je:

• alle apparaten die zijn verbonden met de tweede FRITZ!Box, volledig integreren in je thuisnetwerk. Met deze apparaten heb je toegang tot internet, tot andere apparatuur in het thuisnetwerk en kun je alle functies gebruiken van de FRITZ!Box die is aangesloten op de internetaansluiting.
  • alle telefoonnummers die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die is aangesloten op de internetaansluiting ook gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de tweede FRITZ!Box.

De netwerkverbinding tussen de FRITZ!Boxen kun je tot stand brengen via een netwerkkabel, Wi-Fi of de elektriciteitskabel (powerline). Welk type verbinding het beste is, hangt af van de de omgeving waar de FRITZ!Boxen worden gebruikt en de eisen die je stelt aan de gegevensoverdrachtsnelheid.

1 FRITZ!Boxen via netwerkkabel verbinden

Een LAN-verbinding tussen de FRITZ!Boxen is zinvol wanneer

• de LAN-verbinding eenvoudig tot stand kan worden gebracht, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.
  • de andere FRITZ!Box buiten het Wi-Fi-bereik van de al aanwezige FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • je in het thuisnetwerk gigabit-doorvoercapaciteit nodig hebt, bijvoorbeeld voor de gelijktijdige overdracht van meerdere 4K-videostreams.

Zo gaat dat: FRITZ!Box via netwerkkabel in thuisnetwerk integreren

2 FRITZ!Boxen via Wi-Fi verbinden

Een Wi-Fi-verbinding tussen de FRITZ!Boxen is zinvol wanneer

• De andere FRITZ!Box binnen het Wi-Fi-bereik van de al aanwezige FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • je geen netwerkkabels wilt leggen.
  • de andere FRITZ!Box desgewenst moet worden verplaatst.

Zo gaat dat: FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

3 FRITZ!Boxen via Powerline verbinden

Een powerlineverbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• een rechtstreekse verbinding via een netwerkkabel niet mogelijk is.
  • de andere FRITZ!Box buiten het Wi-Fi-bereik van de al aanwezige FRITZ!Box moet worden geplaatst.

Zo gaat het: FRITZ!Box via powerline in thuisnetwerk integreren