FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Met FRITZ!Box verbonden printer in combinatie met Apple iOS (bijvoorbeeld iPhone) gebruiken

Je kunt een USB-printer die met de FRITZ!Box verbonden is alleen in combinatie met een iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) gebruiken, wanneer de printer AirPrint-technologie van Apple ondersteunt. Wanneer je een dergelijke printer aansluit op de FRITZ!Box, kan deze door alle iOS-apparaten in het thuisnetwerk worden gebruikt.

Printers zonder ondersteuning voor AirPrint kunnen daarentegen alleen met behulp van extra software zoals bijvoorbeeld handyPrint, O'Print of Printopia door iOS-apparaten worden gebruikt. De software moet op een computer geïnstalleerd zijn, die met de FRITZ!Box is verbonden. Het iOS-apparaat stuurt de printopdrachten aan de AirPrintserver van de computer, die deze vervolgens doorstuurt aan de printer die met de FRITZ!Box verbonden is.