FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Beveiligingsinstellingen van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box wijzigen

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 Draadloos netwerk inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel het draadloze netwerk in voor de 2,4 GHz-frequentieband.
  4. Schakel het draadloze netwerk in voor de 5 GHz-frequentieband.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Beveiligingsinstellingen van het draadloze netwerk wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Schakel de draadloze versleuteling in waarmee je het draadloze netwerk wilt beveiligen.

LET OP!Configureer alleen een niet-versleuteld draadloos netwerk als WPA-versleuteling niet wordt ondersteund op de draadloze apparaten die je gebruikt.

• Als je de beveiligde WPA-versleuteling wilt gebruiken (aanbevolen):
    1. Schakel de optie "WPA Encryption" in.
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WPA mode" de optie "WPA2 (CCMP)".

Opmerking:Als je nog draadloze apparaten gebruikt die WPA2 niet ondersteunen, kun je de instelling "WPA + WPA2" gebruiken. Als je deze instelling selecteert, gebruiken je draadloze apparaten automatisch de veiligste WPA-modus voor draadloze verbindingen.

3. Voer in het tekstveld "Network key" een wachtwoord naar keuze in dat tussen 8 en 63 tekens lang is.

Belangrijk:Voor optimale beveiliging kies je een wachtwoord van minimaal 20 tekens en gebruik je een combinatie van hoofdletters en kleine letters (geen letters zoals ä, ë, ö, ü, é, í), cijfers en andere tekens.

• Als je je draadloze netwerk niet wilt versleutelen en ervoor kiest het onbeveiligd te laten (niet aanbevolen):
      • Schakel de optie "non-encrypted" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Opmerking:Wanneer je de nieuwe beveiligingsinstellingen voor het draadloze netwerk toepast, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box verbroken.

Nu wordt een pop-upvenster "Wireless LAN Access" geopend met de nieuwe instellingen voor draadloze beveiliging van de FRITZ!Box. Print of noteer deze instellingen en configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Box opnieuw.