FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Mobiel telefoonnummer in FRITZ!Box configureren

Als de FRITZ!Box voor internettoegang via het mobiele netwerk geconfigureerd is, kun je ook het mobiele telefoonnummer van de gebruikte simkaart in de FRITZ!Box invoeren en dit toewijzen aan je telefoons. Zodra de configuratie is afgerond, wordt het telefoonnummer ook gebruikt voor inkomende en uitgaande oproepen wanneer de internetverbinding tot stand wordt gebracht via DSL en niet via het mobiele netwerk.

Voorwaarden / Beperkingen

• De mobiele internetstick ondersteunt de functionaliteit "CSV" (Circuit Switched Voice).
  • Het mobiele telefoonnummer dat is toegewezen aan de simkaart die je gebruikt, is ingeschakeld voor spraakdiensten.
  • Doorschakelen kan niet worden geconfigureerd voor mobiele telefoonnummers.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de internationale toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het interlokale toegangsnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Landcode en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.

2 Mobiel telefoonnummer in de FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Schakel de optie "Telephony via mobile communications" in.
  4. Voer je mobiele telefoonnummer in.
  5. Voer bij "Display name" een naam naar keuze in.

Voorbeeld:
    Als weergavenaam voor het telefoonnummer 017812345 kunt je "Mobiel_12345" invoeren.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt je mobiele telefoonnummer weergegeven onder "Telephony > Telephone Numbers" en kun je dit telefoonnummer toewijzen aan je telefoontoestellen. Als je een telefoonnummer hebt toegewezen aan een telefoontoestel, wordt dit nummer ook voor inkomende en uitgaande oproepen gebruikt, zelfs wanneer de internetverbinding tot stand wordt gebracht via DSL en niet via het mobiele netwerk.