FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Extern faxapparaat in FRITZ!Box configureren

Met een faxapparaat dat aangesloten is aan een analoge poort of aan de poort voor ISDN-toestellen van je FRITZ!Box, kun je faxberichten verzenden en ontvangen via internet en/of het vaste net.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Faxoverdracht met T.38 inschakelen

Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te versturen en ontvangen, moet je T.38 (fax over IP) voor faxoverdracht inschakelen in de FRITZ!Box. Met T.38 wordt een speciaal netwerkprotocol voor faxoverdracht gebruikt in plaats van faxtonen. Daardoor is de faxoverdracht aanzienlijk minder gevoelig voor interferentie:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik in de sectie "Telephony connection" op "Change Connection Settings".
  5. Schakel de optie "Fax transmission with T.38" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Passieve faxschakelaar inschakelen

Als je het nummer van je analoge vaste telefoonlijn wilt gebruiken om te worden gebeld en om faxberichten te ontvangen, schakel je de faxschakelaar van de FRITZ!Box in. De faxschakelaar stuurt faxberichten automatisch door naar een faxapparaat dat is geconfigureerd in de FRITZ!Box:

Belangrijk:Een ander apparaat, bijvoorbeeld een telefoon of antwoordapparaat, moet de oproep eerst aannemen zodat faxberichten kunnen worden herkend en doorgeschakeld. De faxschakelaar herkent geen oproepen die niet zijn aangenomen.

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Enabling the fax switch (passive)" in. Als de optie niet beschikbaar is voer je eerst het telefoonnummer van je analoge vaste lijn in de FRITZ!Box in. Vervolgens kun je de faxschakelaar inschakelen.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Faxapparaat opnieuw configureren

Configureer het faxapparaat ook dan in de FRITZ!Box, als het apparaat met de FRITZ!Box is verbonden via een ISDN-telefooncentrale:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als het faxapparaat al wordt weergegeven in de lijst met telefoontoestellen, klik je bij het faxapparaat op de knop (verwijderen).
  4. Configureer het faxapparaat opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.
  5. Als je tijdens het configureren niet kunt selecteren met welke aansluiting het faxapparaat is verbonden, is op deze aansluiting al een ander telefonieapparaat geconfigureerd. Je moet dit apparaat eerst verwijderen.
  6. Als het faxapparaat is aangesloten aan de poort "FON S0" van de FRITZ!Box, zie je tijdens het configureren welke telefoonnummers je kunt toewijzen aan het faxapparaat. Als het faxapparaat is aangesloten via een ISDN-telefooncentrale, moet je het telefoonnummer toewijzen aan de nevenaansluiting van de ISDN-telefooncentrale waarop het faxapparaat is aangesloten.