FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Bellers horen geen bezettoon als er al wordt getelefoneerd via de FRITZ!Box

Bellers horen niet de bezettoon, maar de wektoon als er al wordt getelefoneerd via de FRITZ!Box. Daardoor neemt de beller aan dat de lijn vrij is.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Functionaliteit wordt niet ondersteund bij IP-telefoons

De functionaliteit "Oproep weigeren indien bezet (Busy on busy)" wordt niet ondersteund bij het telefoneren met IP-telefoons (bijvoorbeeld FRITZ!App Fon). Als het gesprek via een IP-telefoon wordt gevoerd, is het dus niet mogelijk om een bezettoon door te geven aan een andere beller.

2 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features" of "Properties".
  5. Schakel de optie "Call rejection on busy (busy on busy)" in.
  6. Schakel de optie "Call Waiting" uit. Bij ISDN-telefoons moet je deze optie rechtstreeks uitschakelen in de ISDN-telefoon. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van het apparaat, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 ISDN NT1 met geïntegreerde A/B-converter configureren

In het geval van een ISDN NT1 met geïntegreerde A/B-converter (analoge converter, terminaladapter) worden de analoge poorten vaak zo geconfigureerd dat deze reageren op alle inkomende oproepen. Hierdoor horen de bellers dan een wektoon, zelfs wanneer je al telefoneert via de FRITZ!Box. Je merkt dan niet dat je wordt gebeld als je geen telefoon hebt aangesloten op de analoge poorten van de converter:

• Stel de configuratie van de A/B-converter zo in dat de analoge poorten van de converter niet reageren op inkomende oproepen.

4 Andere ISDN-apparaten configureren

Wanneer je de FRITZ!Box gebruikt op een ISDN-aansluiting en daarnaast ook andere ISDN-apparaten (bijvoorbeeld telefoon, telefooncentrale) hebt aangesloten, mogen deze niet reageren op oproepen. Anders hoort de beller een wektoon, want de oproep kan worden aangenomen met een ISDN-apparaat.

• Of:Gebruik een ISDN-verdeler om alle apparaten aan te sluiten op de poort "FON S0" van de FRITZ!Box. Je kunt maximaal acht ISDN-apparaten aansluiten op de poort "FON S0".
    • Of: Stel de configuratie van de ISDN-apparaten zo in dat deze niet op oproepen reageren.