FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Diagnostische DSL-gegevens en supportgegevens genereren

Om je supportaanvraag te kunnen verwerken hebben we de diagnostische DSL-gegevens van de fout nodig, evenals de supportgegevens en een screenshot van de uitgevoerde test van DSL-lijn van je FRITZ!Box.

Opmerking:De supportgegevens bevatten onder andere de instellingen van je FRITZ!Box en de Event Log. De informatie in de supportgegevens gebruiken we uitsluitend om je aanvraag te verwerken en wordt niet doorgegeven aan derden. Uiterlijk bij het afsluiten van je aanvraag worden de supportgegevens gewist.

1 Labversie installeren

Een analyse van je probleem heeft alleen zin als je een versie van FRITZ!OS gebruikt die overeenkomt met het meest recente FRITZ!OS. Installeer daarom de meest recente labversie voor je FRITZ!Box:

1. Download de labversie "Fresh from Development" voor jouw FRITZ!Box-model van FRITZ! Lab naar je computer.
  2. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  3. Installeer de labversie (imagebestand) voor je FRITZ!Box zoals wordt beschreven in het bestand infolab.txt.

Opmerking:Je kunt altijd weer het reguliere FRITZ!OS voor de FRITZ!Box installeren. In het bestand infolab.txt vind je de instructies over de werkwijze.

2 Diagnostische DSL-gegevens genereren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens onder op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik op "Start DSL Diagnostics" om de DSL-diagnosefunctie te starten.
  3. Wacht tot de fout optreedt of reproduceer de fout:
    1. Als de DSL-verbinding vaak afbreekt, wacht je tot de verbinding tien keer is afgebroken nadat je de diagnose hebt gestart. Idealiter laat je de FRITZ!Box 24 uur verbonden met de DSL-aansluiting.
    2. Als er helemaal geen DSL-verbinding tot stand wordt gebracht, laat je de FRITZ!Box na het starten van de diagnose minstens een uur verbonden met de DSL-aansluiting.
    3. Als de FRITZ!Box talrijke "Not Remediable Errors" (CRC) weergeeft, wacht dan minstens 15 minuten na het starten van de diagnose en reproduceer vervolgens de fout (bijvoorbeeld door grote bestanden te downloaden, of televisie te kijken via IPTV).
  4. Klik op "End DSL Diagnostics".
  5. Sla het bestand met de diagnostische DSL-gegevens op je computer op.
  6. Maak, indien mogelijk, een zipbestand dat de diagnostische DSL-gegevens bevat.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".

3 Supportgegevens genereren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens onder op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Bestand opslaan" en sla de supportgegevens op als TXT-bestand. Het opslaan kan enkele minuten in beslag nemen. Wijzig niet de naam en de indeling van het bestand.
  4. Maak, indien mogelijk, een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".

4 Screenshot maken van de test van de DSL-lijn

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk uit als de FRITZ!Box helemaal geen DSL-verbinding meer tot stand kan brengen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens op "FRITZ!Box Support".
  2. Klik op de link "DSL line test".
  3. Verwijder de DSL-kabel uit de FRITZ!Box.
  4. Klik op de knop "Calibrate" en start de kalibratie door op "OK" te klikken.
  5. Sluit de DSL-kabel opnieuw aan op de FRITZ!Box zodra de kalibratie is voltooid.
  6. Klik op de knop "Measure" en vervolgens op "OK" om de test van de DSL-lijn te starten.
  7. Maak na de meting een Screenshot van de pagina "DSL line test".

Belangrijk:Als uit de test van de DSL-lijn blijkt dat het probleem mogelijk binnen de huisbekabeling ligt, controleer je deze nog een keer. Laat ons weten of je binnen de aangegeven afstand afwijkingen kon waarnemen.