FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

FRITZ!Box voor internettoegang via USB-tethering configureren

De FRITZ!Box kan niet alleen zelf internetverbindingen tot stand brengen via een dongel voor mobiel internet, maar kan ook gebruikmaken van de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone (USB-tethering). Daardoor kunnen alle netwerkapparaten in het thuisnetwerk de internetverbinding van de dongel voor mobiel internet gebruiken, zelfs als FRITZ!Box de internetverbinding niet zelf tot stand brengt.

Opmerking:Als de FRITZ!Box internettoegang via USB-tethering weergeeft, kan de FRITZ!Box de dongel voor mobiel internet alleen aansturen via USB-tethering.

Voorwaarden / Beperkingen

• Internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de mobielenetwerkprovider mogelijk niet of slechts beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel je de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering enabled" in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de DSL-verbinding uitvalt, schakel je de optie "Simple Failover Protection / Fallback Mode for DSL" in.
    • Als de internetverbinding via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de internetverbinding via DSL of WAN uitvalt door bijvoorbeeld een onderbreking van de DSL-verbinding of bij PPoE-fouten, schakel je de optie "Expanded Failover Protection / Fallback Mod for DSL/WAN" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Dongel voor mobiel internet configureren

1. Open de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet.

Opmerking:De FRITZ!Box geeft onder "Internet > Mobile Communications" weer welk IP-adres je moet gebruiken om de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet te openen.

2. Voer in de gebruikersinterface van de dongel voor mobiel internet de pincode in van de simkaart en schakel de internettoegang in. Informatie over de configuratie vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant de dongel voor mobiel internet.
  3. Als je van je provider voor het mobiele netwerk toegangsgevens voor de internettoegang hebt gekregen, voer je de toegangsgevens in de dongel voor mobiel internet in.

De FRITZ!Box brengt nu alle verbindingen met internet tot stand via de aangesloten dongel voor mobiel internet.

Opmerking:Als de FRITZ!Box niet langer meer gebruik moet maken van de internetverbinding van de dongel voor mobiel internet, schakel dan de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering" uit in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Mobile Communications".