FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Trage draadloze verbindingen conform 802.11g/b

Bij draadloze verbindingen (WiFi) conform de draadloze netwerkstandaard 802.11g of 802.11b is de doorvoercapaciteit lager dan de gegevenssnelheid die wordt ondersteund door de draadloze standaard.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Bluetooth bij wijze van test uitschakelen

Bluetooth beïnvloedt de draadloze snelheid op de 2,4GHz-frequentieband, wat bijzonder opvallend is bij realtimetoepassingen (bijvoorbeeld videostreaming):

• Schakel de bluetoothfunctie van het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld smartphone, tablet) uit.

2 Autokanaal inschakelen of bijwerken

Als het autokanaal is ingeschakeld, controleert de FRITZ!Box de draadloze omgeving en gebruikt automatisch de meest geschikte instellingen voor het draadloze kanaal. In de loop van de dag kan de drukte op de frequentieband echter aanzienlijk veranderen. Zolang er nog draadloze netwerkapparaten zijn verbonden met de FRITZ!Box, werkt deze het autokanaal niet bij. Daarom kan het autokanaal te allen tijde handmatig worden bijgewerkt:

Opmerking:Met het inschakelen en bijwerken van het autokanaal worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box verbroken en opnieuw tot stand gebracht.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik op de knop "Refresh Autochannel".

3 Zendvermogen in de FRITZ!Box instellen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional Settings".
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%".
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

• Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze netwerkapparaat vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Stick vind je in onze downloadsectie.

5 Draadloze netwerkapparaten optimaal positioneren

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box zo hoog mogelijk boven in een kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral metalen- of waterhoudende objecten (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon, draadloze speakers, bluetooth-apparaten).
  7. Om te testen plaats je de FRITZ!Box en het draadloze netwerkapparaat zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt.

Opmerking:Wanneer je alle andere mogelijke bronnen voor de fout hebt uitgesloten, kun je de afstand tussen beide apparaten weer vergroten.

6 Draadloos netwerkapparaat met ondersteuning voor 802.11ac/n gebruiken

• Breng de draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand met een draadloos netwerkapparaat dat de draadloze standaarden 802.11ac of 802.11n ondersteunt, waarmee duidelijk hogere draadloze doorvoercapaciteiten kunnen worden bereikt.

Opmerking:Informatie over het draadloze netwerkapparaat vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant.
    802.11n wordt ondersteund door alle actuele FRITZ!WLAN Sticks.
    FRITZ!WLAN Stick AC 430 en AC 860 ondersteunen ook 802.11ac.