FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren

Je wilt handmatig een Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren? ✔ Zo configureer je een verbinding met het Wi-Fi-netwerk met het standaardwachtwoord of je eigen wachtwoord.

Via het draadloze netwerk van je FRITZ!Box kun je elk draadloos netwerkapparaat snel en veilig verbinden met het internet en je thuisnetwerk. Voor configuratie van een verbinding hoef je op het draadloze netwerkapparaat slechts de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in te voeren of nog eenvoudiger - voor zover het apparaat WPS ondersteunt, een knop van de FRITZ!Box te drukken.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box opzoeken

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen opzoeken

Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, kun je de draadloze instellingen gebruiken die aan de onderzijde van het apparaat staan:

• De naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) vind je bij "WLAN Network (SSID)".
  • De Wi-Fi-netwerksleutel vind je bij "WLAN Network Key" [...]".

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als je niet zeker weet of de Wi-Fi-instellingen aan de onderzijde van het apparaat nog geldig zijn, lees dan de instellingen af in de gebruikersinterface:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wi-Fi" (of "Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" (of "Wireless") op "Wi-Fi Network" (of "Radio Network").
  3. Noteer de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wi-Fi" (of "Wireless") op "Security".
  5. Noteer de Wi-Fi-netwerksleutel.

2 Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken". Als het draadloze netwerk van je FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Volgende". Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." wordt weergegeven, kun je de Wi-Fi-verbinding ook tot stand brengen door op de "Connect/WPS"-knop van de FRITZ!Box te drukken.

Afb.: Een Wi-Fi-verbinding in Windows 10 tot stand brengen

5. Bevestig de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" door op "Ja" te klikken.
  6. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken". Als het draadloze netwerk van je FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Volgende". Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." wordt weergegeven, kun je de Wi-Fi-verbinding ook tot stand brengen door op de "Connect/WPS"-knop van de FRITZ!Box te drukken.
  5. Bevestig de vraag "Wilt u pc's, apparaten en inhoud in dit netwerk vinden en automatisch verbinding [...]" door op "Ja" te klikken.
  6. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken". Als het draadloze netwerk van je FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "OK". Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." wordt weergegeven, kun je de Wi-Fi-verbinding ook tot stand brengen door op de "Connect/WPS"-knop van de FRITZ!Box te drukken.
  4. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun je heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld door de camera van je smartphone op de QR-code te richten, die in de gebruikersinterface is te vinden onder "Wireless (of "WLAN") > Radio Network".

1. Tik op het startscherm van het Androidapparaat op "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het draadloze netwerk van je FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".
  7. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Apple iOS (Apple iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het draadloze netwerk van je FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".
  6. De Wi-Fi-verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Apple macOS

1. Klik op het Wi-Fi-symbool in de Finder-balk bovenaan het scherm.
  2. Klik in het contextmenu op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het draadloze netwerk van je FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.
  3. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Verbind".
  4. De Wi-Fi-verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk.

Linux en andere draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld HDMI-stick, draadloze printer, draadloze speakers)

1. Configureer de Wi-Fi-verbinding volgens de instructies van de fabrikant. De configuratie van de Wi-Fi-verbinding is afhankelijk van de distributie en het apparaattype, waardoor het niet mogelijk is om algemene aanwijzingen te geven. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Opmerking:Als het apparaat in kwestie een apparaat van Amazon is en je de Wi-Fi-toegangsgegevens van de FRITZ!Box hebt opgeslagen in je Amazon-account, configureer je de Wi-Fi-verbinding met de huidige Wi-Fi-toegangsgegevens van de FRITZ!Box. Handleidingen voor Amazon Echo, Amazon Fire TV of Kindle eReader en andere apparaten vindt je bij Amazon.