FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

FRITZ!Box-gebruikersinterface kan niet worden geopend

De FRITZ!Box-gebruikersinterface wordt niet geopend wanneer je fritz.box invoert in je webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox), hoewel de computer wel is verbonden met de FRITZ!Box via een netwerkkabel of het draadloze netwerk (WiFi).

Belangrijk:Principieel kun je de gebruikersinterface niet openen met een netwerkapparaat dat via gasttoegang is verbonden met de FRITZ!Box.
Gebruikt de FRITZ!Box een bestaande internetverbinding in het netwerk (bedrijfsmodus "IP-client" of " wireless repeater"), is het openen van de gebruikersinterface alleen mogelijk via het handmatig toegewezen vaste IP-adres van de FRITZ!Box en niet meer via fritz.box. Als je het IP-adres bent vergeten, kun je de gebruikersinterface openen via het "nood-IP-adres" van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Volledige adres gebruiken om de gebruikersinterface te openen

Sommige webbrowsers starten een zoekactie op internet (bijvoorbeeld Google Chrome via Google) als je een onbekend of onvolledig adres invoert. Om dit te vermijden moet je het volledige adres invoeren:

2 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Ontkoppel de FRITZ!Box van de stroomvoorziening.
  2. Verbind de FRITZ!Box na ca. 5 seconden opnieuw met de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

3 Beveiligingsprogramma van Kaspersky opnieuw installeren.

Beveiligingsprogramma's van Kaspersky, bijvoorbeeld Internet Security 2017, kunnen het openen van de gebruikersinterface verhinderen. Wanneer je een dergelijk beveiligingsprogramma hebt geïnstalleerd, helpt het doorgaans om dit programma te de-installeren en vervolgens weer opnieuw te installeren om de gebruikersinterface weer te kunnen openen:

• De-installeer het beveiligingsprogramma van Kaspersky en installeer het vervolgens opnieuw. Meer informatie verkrijg je bij Kaspersky.

4 Cache van je webbrowser legen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een lege witte of onvolledige pagina ziet in plaats van de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

5 Instellingen webbrowser aanpassen

Google Chrome

1. Klik op de knop (Google Chrome aanpassen en beheren) rechts van de adresbalk van Chrome.
  2. Klik op "Instellingen".
  3. Klik linksboven op (Hoofdmenu)
  4. Klik op "Geavanceerd".
  5. Klik onder "Systeem" op "Proxyinstellingen openen".
    • Nu wordt het venster "Eigenschappen van Internet" geopend.
  6. Klik op de knop "LAN-instellingen"
  7. Schakel de proxyserver uit, of voer in het invoerveld als uitzondering fritz.box in.
  8. Klik op "OK".

Mozilla Firefox

1. Klik op de knop (Menu openen) rechtsboven in Firefox.
  2. Klik op "Opties".
  3. Klik in het menu op "Algemeen".
  4. Klik onder "Netwerkproxy" op "Instellingen".
  5. Schakel de optie "Geen proxy" in, of voer in het veld "Geen proxy voor:" fritz.box in.
  6. Klik op "OK".

Microsoft Edge

1. Klik rechtsboven in Edge op de knop (Meer acties).
  2. Klik op "Instellingen" en vervolgens op "Geavanceerde instellingen weergeven".
  3. Klik op "Proxy-instellingen openen".
  4. Schakel de optie "Proxyserver" uit, of voer in het veld voor uitzonderingen van de proxyserver fritz.box in.
  5. Klik op "Opslaan".

Microsoft Internet Explorer

1. Klik op de knop (Extra) rechtsboven in Internet Explorer.
  2. Klik op het menupunt "Internetopties".
  3. Klik op "verbindingen" en vervolgens op "LAN-instellingen".
  4. Schakel de optie "Proxyserver" uit, of voer in het veld "Uitzonderingen" fritz.box in.
  5. Klik op "OK".

Andere webbrowsers

1. Schakel "Offline werken" uit in de webbrowser.
  2. Schakel het gebruik van een proxyserver uit, of voer fritz.box in als uitzondering.

Opmerking:Informatie over de configuratie verkrijg je bij de fabrikant van de browser, bijvoorbeeld via de online hulp.

6 Dienst "DHCP-Client in Windows inschakelen

Windows 10

1. Voer in het zoekveld van de Windows-taakbalk sys in en selecteer vervolgens "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer".
  4. Dubbelklik op het item "Services".
  5. Dubbelklik op het item "DHCP-Client" dat in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  6. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  7. Klik op "Starten" (indien beschikbaar) en vervolgens op "OK".
  8. Start de computer opnieuw op.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer".
  4. Dubbelklik op het item "Services".
  5. Dubbelklik op het item "DHCP-Client" dat in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  6. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  7. Klik op "Starten" (indien beschikbaar) en vervolgens op "OK".
  8. Start de computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer" en "Services".
  4. Dubbelklik op het item "DHCP-Client" dat in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  5. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  6. Klik op "Starten" en vervolgens op "Toepassen".
  7. Start de computer opnieuw op.

7 Netwerkapparaat als DHCP-client configureren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik in de sectie "Netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
  4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechter muisknop op de LAN- of draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam staat van de netwerkadapter, waarmee de computer is verbonden met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Eigenschappen".
  7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Eigenschappen".
  9. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechter muisknop op de LAN- of draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam staat van de netwerkadapter, waarmee de computer is verbonden met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechter muisknop op de LAN- of draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam staat van de netwerkadapter, waarmee de computer is verbonden met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

macOS

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en vervolgens op "Netwerk".
  3. Als de computer is verbonden met de FRITZ!Box via het draadloze netwerk, selecteer je in het linker keuzevenster de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
    • Als de computer is verbonden met de FRITZ!Box via een netwerkkabel, selecteer je in het linker keuzevenster de optie "Ethernet" uit.
  4. Klik op "Geavanceerd...".
  5. Selecteer in de weergave "TCP/IP" in de vervolgkeuzelijst "Configureer IPv4" de optie "Via DHCP".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt.
  5. Tik op "Netwerk config. wijzigen" en vervolgens op "geavanceerde opties".
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "IP-instellingen" de optie "DHCP" en tik dan op "Opslaan".

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit.
  4. Tik op het uitroepteken naast de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  5. Selecteer onder "IP-adres" de optie "DHCP".

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

• Configureer het besturingssysteem of het apparaat volgens de instructies van de fabrikant om automatisch een IP-adres (DHCP) te verkrijgen. Informatie over de configuratie verkrijg je bij de fabrikant, bijvoorbeeld via het handboek.

8 DHCP-server inschakelen

Voorbereidingen

1. Verbind de computer via een netwerkkabel met de "LAN 1"-, "LAN 2"- of "LAN 3"-poort van de FRITZ!Box.
  2. Als de computer ook met de FRITZ!Box is verbonden via het draadloze netwerk, verbreek je de draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

FRITZ!Box configureren

1. Open in een webbrowser het adres 169.254.1.1.
  2. Klik op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-adressen".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

9 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box laden

Onjuiste instellingen in de FRITZ!Box kunnen het openen van de gebruikersinterface volledig verhinderen.

Belangrijk:Bij het laden van de fabrieksinstellingen worden alle instellingen ongedaan gemaakt die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd.