FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

FRITZ!Box voor gebruik met een andere DSL-modem configureren

Met een ADSL- of VDSL-modem van een andere fabrikant kun je je FRITZ!Box zelfs gebruiken als deze de DSL-standaard van je internetaansluiting niet ondersteunt.

Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf tot stand brengt en beheert via de modem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld internettelefonie, firewall) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box met DSL-modem verbinden

1. Verbind de "WAN"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de meegeleverde witte netwerkkabel) met de LAN-poort van de DSL-modem.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Controleer of je internetprovider in de sectie "Internet Service Provider" wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Als je provider er niet tussen staat, selecteer je "More Internet service providers".
  4. Als je internetprovider wordt weergegeven:
    1. Selecteer je internetprovider en voer in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    2. Klik op "Change connection settings".
    3. Schakel in de sectie "Internet Connection" de optie "Via an external modem" in.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Schakel in de sectie "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
      3. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Establish own connection to the Internet" in.
      4. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider. Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je de optie "No" in.
      5. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, klik je op "Change connection settings", schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. Vervolgens kun je je telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box en je draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box.

3 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Als je van een provider de toegangsgegevens voor internettelefonie hebt ontvangen en telefoons wilt gebruiken met de FRITZ!Box:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.