FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Instellingen van smarthome-apparaten in sjablonen opslaan

Persoonlijke instellingen van je FRITZ!DECT-contactdozen en FRITZ!DECT-radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of FRITZ!DECT 301, kun je opslaan in verschillende sjablonen. Selecteer naar behoefte het juiste sjabloon en schakel de gewenste instellingen in met één klik. Zowel afzonderlijke smarthome-apparaten als groepen kunnen via sjablonen worden geschakeld.

Wanneer je bijvoorbeeld in ploegendienst werkt, kun je verschillende verwarmings- en schakelprofielen opslaan in sjablonen voor vroege en late dienst en op elk moment snel tussen deze sjablonen schakelen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Sjabloon maken

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op het tabblad "Templates".
  4. Klik op de knop "Create New Template".
  5. Schakel de optie "Create new template" in en klik op "Next".
  6. Selecteer het type apparaten waarvoor je een sjabloon wilt maken en klik op "Next".

Opmerking:In een sjabloon kunnen alleen apparaten van hetzelfde type, dat wil zeggen schakelactoren of radiatorthermostaten, samen worden geschakeld.

7. Voer een naam in voor de sjabloon, bijvoorbeeld "Vroege dienst" en selecteer de apparaten en groepen die je wilt opnemen in de sjabloon.

Opmerking:Als een apparaat al aan een groep is toegewezen, kun je alleen de hele groep toewijzen aan de sjabloon en niet het afzonderlijke apparaat.

8. Klik op "Next".
  9. Configureer de gewenste schakeling en klik op "Finished".
  10. Tijdens het maken van de eerste sjabloon worden nu de instellingen van alle smarthome-apparaten en groepen automatisch opgeslagen en weergegeven in de sectie "Show Saved Settings".

2 Template toepassen

Belangrijk:Als een template wordt toegepast, worden de huidige instellingen van de in de sjabloon geselecteerde smarthome-apparaten en -groepen overschreven.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op het tabblad "Templates".
  4. Klik bij de gewenste sjabloon op "Apply template".
  5. Klik op "OK".

3 Smarthome-instellingen opslaan en herstellen

In de sectie "Show Saved Settings" vind je alle instellingen van je smarthome-apparaten en de optie om deze desgewenst te herstellen.

De instellingen "Countdown" en "Calendar" van afzonderlijke of groepen schakelbare contactdozen kunnen niet worden hersteld!

Wanneer je instellingen wijzigt, sla deze dan opnieuw op. Back-ups worden niet automatisch uitgevoerd.