FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Trage internettoegang via een andere modem /router (bijvoorbeeld kabelmodem)

De internetverbinding van computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden is erg traag. Daardoor laden bijvoorbeeld websites erg langzaam, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of afgebroken.

In dit geval maakt de FRITZ!Box verbinding met internet via een extra DSL/ of kabelmodem, of gebruikt de FRITZ!Box een bestaande internetverbinding in het netwerk.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Modem & router opnieuw opstarten

De router (upstreamrouter) of modem die voor de FRITZ!Box is aangesloten werkt mogelijk niet goed, bijvoorbeeld vanwege een fout die af en toe optreedt:

• Start de modem of router opnieuw op door het apparaat kort van de stroomvoorziening te ontkoppelen.

Opmerking:Het kan enkele minuten duren voordat de modem of router opnieuw wordt opgestart. Tijdens het opnieuw opstarten heb je toegang tot internet.

2 Snelheid van de internetverbinding in de FRITZ!Box instellen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Als er in de sectie "Connection Settings" geen invoervelden voor "Downstream" en "Upstream" worden weergegeven, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als er invoervelden voor "Downstream" en "Upstream" worden weergegeven:
      1. Voer onder "Downstream" de snelheid in, die door je internetaansluiting wordt ondersteund om gegevens te ontvangen (download) in kbit/s (bijvoorbeeld 25000 bij 25 Mbit/s).
      2. Voer onder "Upstream" de snelheid in, die door je internetaansluiting wordt ondersteund om gegevens te verzenden (upload) in kbit/s (bijvoorbeeld 5000 bij 5 Mbit/s).
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
      4. Controleer of de internetverbinding nu snel genoeg is.
      5. Als de internettoegang nog altijd duidelijk te traag is:
        1. Reduceer de upstreamwaarde met 100 Kbit/s.
        2. Controleer of de internetverbinding nu snel genoeg is.
        3. Herhaal deze stappen enkele keren en gebruik de instelling waarmee je de beste snelheid bereikt.

3 LAN-instellingen van de FRITZ!Box aanpassen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je internetprovider je een doorvoercapaciteit van meer dan 100 Mbit/s garandeert:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel voor de poort "WAN" en alle andere gebruikte LAN-poorten de optie "Power Mode" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Doorvoercapaciteit tussen draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!Box controleren

Deze maatregel is alleen noodzakelijk als het betreffende apparaat via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box is verbonden, maar ook een netwerkpoort heeft:

1. Verbreek de draadloze verbinding tussen het apparaat en de FRITZ!Box.
  2. Verbind het apparaat via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de gele meegeleverde netwerkkabel) met de FRITZ!Box.
  3. Controleer of internettoegang via LAN net zo traag is als toen de computer was verbonden via het draadloze netwerk.
  4. Als de internettoegang via de LAN-verbinding duidelijk sneller is, voer je de maatregelen uit in de handleiding Trage draadloze verbindingen.

5 Windows-Netwerkinstellingen corrigeren

Een computer heeft alleen toegang tot internet als alle internetaanvragen van de computer worden doorgestuurd naar de FRITZ!Box. Als de computer zijn IP-instellingen automatisch van de FRITZ!Box verkrijgt via DHCP, krijgt de computer ook automatisch een Standaardgateway (IP-adres van de FRITZ!Box).

De configuratie van meerdere standaardgateways is niet toegestaan en veroorzaakt fouten. Controleer daarom of er op de computer maar één standaardgateway is geconfigureerd:

Opmerking:Opmerking voor netwerkexperts: Standaardgateways die zijn vereist voor routering naar een ander IP-netwerk, kunnen worden vervangen door een statische route. In Windows-help vind je informatie over het configureren van statische routes.

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + R.
  2. Voer in het invoerveld "Openen" cmd in en klik op "OK".
  3. Voer in het opdrachtpromptvenster route print in en druk vervolgens op Enter.
  4. Als in de weergegeven tabel meerdere vermeldingen met 0.0.0.0 worden weergegeven, zijn er meerdere gateways:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
    2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
    3. Klik in de sectie "De netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
    4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer ("Details").
    5. Klik met de rechtermuisknop op een verbinding van een netwerkadapter die niet is verbonden met de FRITZ!Box. De naam van de netwerkadapter vind je onder "Apparaatnaam".
    6. Klik op "Eigenschappen".
    7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
    8. Klik op "Eigenschappen".
    9. Als er een standaardgateway wordt vermeld, verwijder je deze.
    10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
    4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
    5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer ("Details").
    6. Klik met de rechtermuisknop op een verbinding van een netwerkadapter die niet is verbonden met de FRITZ!Box. De naam van de netwerkadapter vind je onder "Apparaatnaam".
    7. Klik op "Eigenschappen".
    8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
    9. Klik op "Eigenschappen".
    10. Als er een standaardgateway wordt vermeld, verwijder je deze.
    11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
    4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
    5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
    6. Klik met de rechtermuisknop op een verbinding van een netwerkadapter die niet is verbonden met de FRITZ!Box. De naam van de netwerkadapter vind je onder "Apparaatnaam".
    7. Klik op "Eigenschappen".
    8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
    9. Klik op "Eigenschappen".
    10. Als er een standaardgateway wordt vermeld, verwijder je deze.
    11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  5. Herhaal deze stappen voor alle netwerkadapters die zijn verbonden met de FRITZ!Box.

6 Beveiligingsprogramma's configureren

Het toezicht op de internettoegang door beveiligingsprogramma's zoals een firewall, virusscanner of webfilter kan de snelheid van internet op je computer vertragen.

• Stel de configuratie van de beveiligingsprogramma's zo in dat deze niet de snelheid van je internetverbinding beperkt.

de FRITZ!Box en de daarmee verbonden apparaten brengen nu snelst mogelijke internetverbinding tot stand. Andere oorzaken voor een te trage internettoegang kunnen storingen bij de internetprovider zijn, of fouten van de modem of router die voor de FRITZ!Box zijn aangesloten.