FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Trage draadloze verbinding met de FRITZ!Box

Een notebook, smartphone of een ander draadloos netwerkapparaat brengt de draadloze verbinding (Wi-Fi) met de FRITZ!Box alleen tot stand met een lage doorvoercapaciteit. Daardoor worden bijvoorbeeld websites erg traag geladen, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of onderbroken.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente softwareversie voor het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld Android, iOS) of de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer (bijvoorbeeld via Windows Update).

Opmerking:Informatie over de update krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding. De nieuwste drivers voor FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

3 Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

In de fabrieksinstellingen analyseert de FRITZ!Box regelmatig de draadloze omgeving en de verbindingskwaliteit van de met de FRITZ!Box verbonden draadloze netwerkapparaten en selecteert op basis daarvan automatisch de beste instellingen voor het draadloze kanaal. Als de je de instelling voor het automatisch aanpassen van de instellingen van het draadloze kanaal hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De draadloze verbindingen met de FRITZ!Box worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.

4 USB 3.0-apparaten loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de FRITZ!Box.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, veroorzaakt een USB-apparaat interferentie op de draadloze verbinding. Verhelp de interferentie die wordt veroorzaakt door het USB-apparaat.

5 Bluetooth bij wijze van test uitschakelen

Omdat zowel bluetooth als Wi-Fi de 2,4GHz-frequentieband gebruiken, kan bluetooth draadloze verbindingen storen en de snelheid van de draadloze verbinding bij vooral mobiele apparaten verminderen:

1. Schakel bij wijze van test de bluetoothfunctie van het draadloze netwerkapparaat uit.

6 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte. De FRITZ!Box heeft omnidirectionele antennes. Daardoor wordt het signaal van het draadloze netwerk bolvormig in alle richtingen verzonden.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de draadloze netwerkapparaten. Zelfs kleine voorwerpen in de directe omgeving van je FRITZ!Box kunnen het bereik van het signaal van het draadloze netwerk sterk verminderen. Objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.

Nu zijn de FRITZ!Box en het draadloze netwerkapparaat optimaal geconfigureerd en het draadloze netwerkapparaat kan met het grootst mogelijke bereik en de best mogelijke doorvoercapaciteit een verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen.

Opmerking:Als deze maatregelen de kwaliteit van de draadloze verbinding niet voldoende hebben verbeterd, kun je een FRITZ!Repeater gebruiken om het bereik van het draadloze netwerk uit te breiden en de doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding te verhogen.