FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Xbox 360 gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Xbox 360 gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt de Xbox 360 dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Microsoft Xbox 360 S met NXE Dashboard (versie 2.0.13146.0) om te tonen hoe je een Xbox 360 verbindt met de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel je deze weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Xbox voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen configureren

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer "Automatic".

2 Xbox met FRITZ!Box verbinden

Verbind de Xbox met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of maak de verbinding met de FRITZ!Box via een netwerkkabel:

Opmerking:Een draadloze netwerkadapter is vereist om Xbox te verbinden met een FRITZ!Box. Bij sommige Xbox 360-modellen (bijvoorbeeld 360 Core Console) moet deze apart worden aangeschaft. Informatie over de functies van je Xbox vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft.

Xbox via een netwerkkabel verbinden

• Verbind de Xbox via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Xbox via draadloos netwerk verbinden

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID).

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

4. Voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig.

3 Multimediabestanden afspelen van FRITZ!Box-mediaserver

De volgende stap is alleen vereist als je de Xbox wilt gebruiken om video's, muziek en afbeeldingsbestanden van de FRITZ!Box Media Server af te spelen:

FRITZ!Box als mediaserver configureren

Multimediabestanden afspelen

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op.
  2. Selecteer "Video Library", "Music Library" of "Picture Library", afhankelijk van het type media dat je wilt afspelen of weergeven.
  3. Selecteer de FRITZ!Box Media Server.
    • Alle beschikbare mappen en bestanden op de FRITZ!Box Media Server die kunnen worden afgespeeld met de Xbox 360, worden weergegeven.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt afspelen.

4 Portforwarding voor onlinegames configureren

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten binnen het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Hierdoor kunnen echter bij een aantal onlinegames (bijvoorbeeld FIFA 17) problemen optreden, omdat deze voor andere deelnemers vanuit het internet bereikbaar moeten zijn.

Als de Xbox onder "Instellingen > Alle instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen" het NAT-type "Open" weergeeft, zijn de FRITZ!Box en Xbox al optimaal geconfigureerd.

Als de Xbox het NAT-type "Strikt" of "Gemiddeld" weergeeft, worden een aantal voor de Xbox benodigde diensten of gegevens geblokkeerd, meestal door het ontbreken van portforwarding-regels. Pas in dit geval de instellingen van de FRITZ!Box aan:

Automatische portforwarding configureren

Configureer automatische portforwarding in de FRITZ!Box, zodat de Xbox zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende apparaat.
  5. Schakel die optie "Permit independent port sharing" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Statische portforwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de benodigde portforwarding-regels handmatig:

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor inkomende- en uitgaande verbindingen via het internet. Als je bij bepaalde onlinegames nog steeds problemen ondervindt, of de FRITZ!Box toont immer nog het NAT-type "Gemiddeld", kan dat komen omdat de FRITZ!Box van je internetprovider geen publiek IPv4-adres krijgt.

Opmerking:Bij een internettoegang met DS-Lite is de FRITZ!Box vanaf internet niet toegankelijk via IPv4. Als DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections".