FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Intern bellen

Als verscheidene telefoons zijn verbonden met je FRITZ!Box, kun je (gratis) intern bellen tussen de telefoons. Je kunt bijvoorbeeld een draadloze telefoon gebruiken om een telefoon te bellen die verbonden is met een analoge extensie van de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Als je een ISDN PBX hebt verbonden met je FRITZ!Box, moet je alle telefoons configureren die zijn verbonden met deze PBX in de FRITZ!Box. Tijdens de configuratieprocedure wijst de FRITZ!Box automatisch interne nummers toe aan de telefoons:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Configureer elke telefoon die als ISDN-telefoon is verbonden met de ISDN PBX. Klik op de knop "Configure New Device" voor elk apparaat en volg de instructies.
  4. Tijdens de configuratieprocedure zie je welke telefoonnummers je kunt toewijzen aan de telefoon. Bij analoge telefoons moet je de telefoonnummers niet toewijzen aan de telefoons zelf. Wijs ze in plaats daarvan toe aan de extensie van de ISDN PBX waarmee de telefoon is verbonden.

2 Intern bellen

Een telefoon configureren voor de toetsenblokfunctie

De volgende stappen zijn alleen vereist als de telefoon is verbonden met de poort "FON S0" of als je een draadloze telefoon gebruikt die niet is geregistreerd bij het FRITZ!Box-basisstation:

Opmerking:Als je een telefoon gebruikt die is geregistreerd bij het basisstation van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld FRITZ!Fon C5), hoef je deze niet te configureren om de toetsenblokfunctie te gebruiken.

• Stel de apparatuur zodanig in, dat hiermee de speciale tekens (bijv. * en #) kunnen worden gekozen dan wel toetsensequenties (sequenties van tekens en cijfers, bijv. *121#) kunnen worden verzonden.

Opmerking:Veel Gigaset-telefoons kunnen als volgt worden geconfigureerd: Selecteer "Operation at a PBX" in het menu van de telefoon, selecteer "Dialing options" en schakel vervolgens de optie "Dial * and #" in.

Intern bellen

• Als je wilt dat alle telefoons overgaan die zijn verbonden met de FRITZ!Box, kies je **9 om een uitgezonden oproep te initiëren. De oproep wordt tot stand gebracht met de partij die als eerste de telefoon opneemt.
    • of, als je een specifieke telefoonboek wilt bellen:
  • Kies ** en het interne nummer van de telefoon.

Voorbeeld:
    Kies **1 om een telefoon te bellen die is verbonden met de extensie "FON 1".

Opmerking:Je vindt de interne nummers van de telefoonapparaten in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Telephone Book > Internal Numbers".