FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

Met MyFRITZ! heb je veilige toegang tot je FRITZ!Box vanaf internet. Op die manier kun je wereldwijd altijd met een smartphone, tablet of computer

• de oproeplijst van de FRITZ!Box controleren en spraakberichten beluisteren die zijn opgeslagen op het antwoordapparaat.
  • toegang krijgen tot FRITZ!NAS om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden af te spelen.
  • de statusinformatie controleren die wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface, en instellingen wijzigen.
  • smarthome-apparaten binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik controleren van de hierop aangesloten apparaten.

Je persoonlijke gegevens worden daarbij altijd uitsluitend opgeslagen in je FRITZ!Box en niet overgedragen aan de MyFRITZ!-dienst van AVM of aan andere diensten of providers.

Om MyFRITZ! te kunnen gebruiken hoef je alleen een persoonlijke MyFRITZ!-account aan te maken en deze te configureren in je FRITZ!Box. Neem de MyFRITZ!-gebruiksvoorwaarden in acht.

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ! account".
  3. Als de optie "MyFRITZ! enabled for this FRITZ!Box" wordt weergeven, schakel je deze in en klik je daarna rechts van het e-mailadres op de link "Another MyFRITZ! account".
  4. Schakel de optie "Create a new MyFRITZ! account" in.
  5. Voer in het invoerveld "E-Mail address" je e-mailadres in.
  6. Voer in het invoerveld "MyFRITZ! password" een wachtwoord naar keuze in en klik op "Next".

Opmerking:In de toekomst heb je het MyFRITZ!-wachtwoord nodig om in te loggen bij de MyFRITZ!-dienst op myfritz.net. Vervolgens word je vanaf myfritz.net doorgestuurd naar je eigen FRITZ!Box.

7. Als er voor je e-mailadres al een gebruiker is geconfigureerd in de FRITZ!Box, kies je een gebruiker wiens inloggegevens je wilt gebruiken om jezelf vanaf internet aan te melden bij de FRITZ!Box.
    • Als er voor je e-mailadres nog geen gebruiker is geconfigureerd in de FRITZ!Box, voer je de naam en het wachtwoord in voor de gebruiker die toegang krijgt tot de FRITZ!Box vanaf internet.

Opmerking:Het wachtwoord voor de FRITZ!Box-gebruiker wordt niet overgedragen aan de MyFRITZ!-dienst, het wordt alleen opgeslagen in je FRITZ!Box. Dit wachtwoord heb je in de toekomst nodig om je bij je FRITZ!Box aan te melden nadat je vanaf myfritz.net bent doorgestuurd naar je FRITZ!Box. Om veiligheidsredenen moet het wachtwoord voor de FRITZ!Box-gebruiker anders zijn dan het MyFRITZ!-wachtwoord.

8. Klik op "Next".
    • MyFRITZ! stuurt nu een e-mail op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.
  9. Klik in het venster "Conclude Registration" op "OK".
  10. Open de e-mail die je hebt ontvangen van MyFRITZ!.

Belangrijk:Als je de e-mail niet hebt ontvangen, is deze waarschijnlijk door je e-mailprovider of e-mailclient aangemerkt als ongewenste reclame (spam) en is de e-mail niet te zien in Postvak in. Controleer in dit geval de spammap van je e-mailpostvak.

11. Klik op de knop "Confirm MyFRITZ! Registration" om de registratie te voltooien.
    • Nu stuurt MyFRITZ! een e-mail om te bevestigen dat je MyFRITZ!-account succesvol is aangemaakt.

Wanneer je de configuratie hebt voltooid, meldt de FRITZ!Box zich automatisch aan bij MyFRITZ! (zie afb.) en kun je myfritz.net gebruiken voor toegang tot je FRITZ!Box.

Afb.: MyFRITZ! account in de FRITZ!Box gebruikersinterface