FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Uitgaande telefoongesprekken via vaste net niet mogelijk

Er kunnen geen uitgaande gesprekken via het vaste net tot stand worden gebracht met een telefoon die is aangemeld bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Instellingen voor vaste net inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.

3 Oproepblokkeringen verwijderen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Verwijder de oproepblokkeringen voor uitgaande telefonie bij de telefoonnummers en nummerreeksen die je wilt bellen.

4 Juiste type telefoonlijn selecteren

Welke type telefoonlijn je moet selecteren wanneer je je vaste telefoonnummer(s) configureert, hangt af van de bekabeling tussen de FRITZ!Box en de telefoonlijn, niet van het aantal beschikbare telefoonnummers. Als je de FRITZ!Box met de meegeleverde zwarte TAE-adapter hebt aangesloten, moet je "analog line" selecteren en als je de adapter niet gebruikt selecteer je "ISDN line". Zelfs als je de FRITZ!Box via een ander apparaat (bijvoorbeeld kabelmodem) hebt aangesloten op het vaste net, moet je het juiste verbindingstype voor de FRITZ!Box configureren:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Selecteer het type van je vaste telefoonaansluiting en klik op "Next".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd bij het configureren van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het vaste telefoonnummer of ISDN-telefoonnummers (MSN's) in en klik op "Next".

5 HD-telefonie uitschakelen

1. Voer op de telefoon #962*2* in en druk op de gesprekstoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt HD-telefonie weer inschakelen met #962*1*.

6 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling blijven vaak onopgemerkt. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct met de aansluiting is verbonden:

• Controleer de bekabeling van de vaste telefoonaansluiting.

7 Analoge telefoon aansluiten en configureren

Analoge telefoon instellen op toonkiezen

• Stel het eindapparaat in op "toonkiezen" (DTMF, TDK, toondrukkiezen) en niet op "pulskiezen". Bij toonkiezen hoor je een toon wanneer je op een nummertoets drukt, bij pulskiezen hoor je een ratelend geluid. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Slechts één aansluitoptie gebruiken

"FON 1" biedt twee opties om apparaten aan te sluiten: een RJ11-bus aan de achterkant en een TAE-bus aan de zijkant van de FRITZ!Box. Je kunt altijd maar één van de twee aansluitingen gebruiken:

Voorbeeld:
Als je een telefoon hebt aangesloten op de RJ11-bus van "FON 1", kun je op de TAE-bus geen eindapparaat (bijvoorbeeld telefoon, antwoordapparaat) meer aansluiten.

• Als beide aansluitopties worden gebruikt, moet je één van de apparaten van de FRITZ!Box ontkoppelen.

8 ISDN-telefoon aansluiten en configureren

Voorbereidingen

• Stel de telefoon zodanig in, dat hiermee toetssequenties (teken- en nummerreeksen, zoals *121#) kunnen worden verzonden en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Overdracht van tekstgegevens uitschakelen op je ISDN-telefoon

Wanneer je een ISDN-telefoon gebruikt om te bellen, stuurt de FRITZ!Box tekstgegevens naar de telefoon. Hierdoor kun je op de display van je telefoon bijvoorbeeld zien welk nummer wordt gebruikt voor het gesprek. Sommige ISDN-telefoons kunnen deze tekst echter niet correct verwerken. Schakel daarom bij wijze van test deze functie uit in de FRITZ!Box:

1. Voer op de telefoon #960*0* in en druk op de oproeptoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #960*2*.

energiebesparingsmodus voor ISDN-telefoon uitschakelen

De FRITZ!Box is voorzien van een aantal functies om energie te besparen. Onder andere wordt de communicatie tussen de interne S0-bus van de FRITZ!Box en het ISDN-apparaat beëindigd als er geen verbinding actief is. Sommige ISDN-apparaten hebben problemen met deze functie. Schakel deze functie daarom uit in de FRITZ!Box als ISDN-apparaten een probleem hebben om een verbinding tot stand te brengen:

1. Voer op de telefoon #966*1* in en druk op de gesprekstoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #966*0*.

ISDN-telefoon opnieuw instellen

• Verwijder alle (MSN-)nummers, alle carier select-codes en alle kiesregels van de telefoon.

Eén ISDN-telefoon aansluiten

1. Ontkoppel alle eindapparaten (bijvoorbeeld telefoon, telefooncentrale, faxapparaat) en kabels van de poort "FON S0".
  2. Sluit een telefoon aan op de poort "FON S0". Sluit de telefoon niet aan op de FRITZ!Box via een telefooncentrale of een ISDN-verdeler.
  3. Als uitgaande gesprekken niet mogelijk zijn, ga je verder met de volgende maatregel. Sluit de andere ISDN-apparaten nog niet opnieuw aan.
    • Als uitgaande gesprekken mogelijk zijn, is een ander apparaat of de kabel daarvan defect of een apparaat is onjuist geconfigureerd, bijvoorbeeld onjuiste telefoonnummers, kiesregels.
      1. Sluit de andere ISDN-apparaten weer aan om erachter te komen welk apparaat het probleem veroorzaakt. Sluit maximaal één ISDN-apparaat zonder eigen stroomtoevoer aan.
      2. Als de fout zich opnieuw voordoet nadat je een andere ISDN-telefoon hebt aangesloten, is de telefoon of de kabel daarvan defect.
        • Als het probleem opnieuw optreedt nadat je een telefooncentrale hebt aangesloten, dan is de telefooncentrale defect of verkeerd geconfigureerd, bijvoorbeeld onjuiste telefoonnummers, onjuiste kiesregels of carier select-methode.

9 FRITZ!App Fon configureren

Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij FRITZ!App Fon op de knop (Bewerken). FRITZ!App Fon is tijdens de installatie automatisch geconfigureerd met de naam van de telefoon op de poort "LAN/WLAN".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls" het telefoonnummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  5. Selecteer de telefoonnummers waarop FRITZ!App Fon moet reageren wanneer je wordt gebeld.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een Android-apparaat gebruikt:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

10 FRITZ!Box configureren

Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw met behulp van de wizard: klik hiervoor op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Belangrijk:Gebruik niet de wizard om FRITZ!App Fon te configureren. FRITZ!App Fon wordt automatisch opnieuw geconfigureerd wanneer je FRITZ!App Fonvolledig afsluit en de app dan opnieuw start.

Kiesregels verwijderen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Dialing Rules".
  4. Verwijder alle kiesregels voor telefoonnummers of nummerreeksen die moeten worden gebeld via het vaste net. In de fabrieksinstellingen zijn twee kiesregels geconfigureerd voor alarmnummers. Deze kiesregels kun je veranderen, maar niet verwijderen of blokkeren.
  5. Als "Global Carrier Prefix" is ingevuld op het tabblad "Carrier Prefixes", verwijder je de invoer en klik je op "Apply".
  6. Voer geen nieuwe kiesregels in totdat je kunt bellen via het vaste net. Als de fout dan opnieuw optreedt, gebruik je een onjuiste kiesregel.

11 Vaste telefoonaansluiting controleren

1. Koppel de FRITZ!Box los van de vaste telefoonaansluiting.
  2. Sluit een telefoon aan op dezelfde aansluiting.
  3. Als deze telefoon ook niet werkt wanneer die is aangesloten op de telefoonaansluiting, neem dan contact op met je telefoonprovider om je aansluiting te laten controleren.

LET OP!Bij de controle kunnen kosten ontstaan. Vraag naar de voorwaarden bij je telefoonprovider!