FRITZ!DECT 200 Service - Knowledge Base

FRITZ!DECT 200 Service

Google Agenda gebruiken voor automatische schakeling

FRITZ!DECT kun je gemakkelijk schakelen via een Google-agenda, door alle tijden voor het automatisch in- en uitschakelen als afspraak in te plannen. Zo kun je van tevoren onregelmatige en gecompliceerde schakelingen voor meerdere maanden inplannen en deze op elk gewenst tijdstip aanpassen in je persoonlijk Google-agenda.
Je kunt de automatische schakeling configureren via de gebruikersinterface van je FRITZ!Box, waarbij je afzonderlijke FRITZ!DECT-apparaten en ook groepen met meerdere apparaten tegelijk kunt schakelen. Hiervoor kun je FRITZ!DECT-apparaten en/of de schakelbare stopcontacten van de FRITZ!Powerline-adapters samenvoegen tot een groep.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Agenda aanmaken

1. Maak in je Google-account een nieuwe agenda aan en geef deze een naam naar keuze, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact".

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Voer de tijden in waarop het stopcontact moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop het stopcontact moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"). Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

Opmerking:De tijd tussen het aan- of uitschakelen moet tenminste één minuut bedragen. Je kunt per dag maximaal 140 schakeltijdstippen invoeren.

2 Groep aanmaken

Als je meerdere FRITZ!DECT-apparaten tegelijk wilt schakelen via de agenda, moet je eerst een groep met deze apparaten aanmaken:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop "New Group".
  4. Als je hiernaar wordt gevraagd, schakel je de optie "Switching Actuators" in en klik je op "OK".
  5. Voer een naam in voor de groep en selecteer de smarthome-apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Klik op de knop "OK".
  7. Klik in het volgende venster op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Agenda toevoegen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices" als je afzonderlijke apparaten wilt schakelen, of "All groups" als je een groep wilt schakelen.
  4. Als je een enkel apparaat wilt schakelen, klik je bij het betreffende apparaat op de knop (Bewerken) of op de knop (Automatisch schakelen),
  5. Als je een groep wilt schakelen, klik je bij deze groep op de knop (Bewerken) of bij een willekeurig smarthome-apparaat dat tot de groep behoort op de knop (Automatisch schakelen).
  6. Indien beschikbaar, klik je op het tabblad "Switch automatically".
  7. Schakel achtereenvolgens de optie "Schedule enabled" en "Calendar" in.
  8. Voer in het tekstveld de naam van de agenda in die je hebt toegewezen toen je de agenda aanmaakte, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact". Let daarbij op hoofdletters en kleine letters.
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" met de verificatie-URL en de user code wordt geopend.
  10. Klik op de link "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  11. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Inloggen".
    • Het invoerveld voor de user code wordt weergegeven.
  12. Voer de user code uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Volgende".
  13. Klik op "Toestaan".
  14. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

De automatische schakeling is geconfigureerd wanneer het bericht "Authentication for the Google Calendar on the FRITZ!Box was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

4 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De agenda wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond 0:00u.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices" als je de Google-agenda hebt toegevoegd aan een enkel apparaat, of "All groups" als je de Google-agenda hebt toegevoegd aan een groep.
  4. Als je de Google-agenda, die je aan een enkel apparaat hebt toegevoegd, wilt synchroniseren, klik je bij het betreffende apparaat op de knop (Bewerken) of op de knop (Automatisch schakelen).
  5. Als je de Google-agenda, die je aan een groep hebt toegevoegd, wilt synchroniseren, klik je bij de groep op de knop (Bewerken), of bij een willekeurig smarthome-apparaat dat tot de groep behoort op de knop (automatisch schakelen).
  6. Indien beschikbaar, klik je op het tabblad "Switch automatically".
  7. Klik op de knop "OK".

5 Agenda verwijderen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices" als je de Google-agenda hebt toegevoegd aan een enkel apparaat, of "All groups" als je de Google-agenda hebt toegevoegd aan een groep.
  4. Als je de Google-agenda die je aan een enkel apparaat hebt toegevoegd wilt verwijderen, klik je bij het betreffende apparaat op de knop (Bewerken) of op de knop (automatisch schakelen).
  5. Als je de Google-agenda die je aan een groep hebt toegevoegd wilt verwijderen, klik je bij de groep op de knop (Bewerken), of op de knop (automatisch schakelen) bij een willekeurig smarthome-apparaat dat tot de groep behoort.
  6. Indien beschikbaar, klik je op het tabblad "Switch automatically".
  7. Klik op de link "Remove connections from Google calendar".
  8. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  9. Bevestig de vraag, of je alle Google-agenda's uit de FRITZ!Box wilt verwijderen, met "OK".

Nu worden alle Google-agenda's verwijderd en alle smarthome-apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken ingesteld op handmatige schakeling.