FRITZ!DECT 200 Service - Knowledge Base

FRITZ!DECT 200 Service
This document is also available for the following products:

Statusberichten op smart apparaten in het thuisnetwerk laten versturen door de pushservice

Je FRITZ!Box kan je regelmatig e-mailberichten sturen (ook wel "push service mails" genoemd) met statusmeldingen over je FRITZ!DECT 200 en informatie over het gebruik ervan. Je kunt opgeven welke gebeurtenissen van FRITZ!DECT 200 je wilt laten melden en hoe vaak deze e-mails moeten worden verstuurd. Pushservices zijn beschikbaar voor diverse functies.
De pushservice "Smart Home" stuurt, afhankelijk van de instellingen, e-mails met informatie over de output, het verbruik en de schakelstatus van je FRITZ!DECT 200.

Voorbeeld:
Je wasmachine is verbonden met de schakelbare contactdoos. Je wilt een e-mailmelding ontvangen zodra de wascyclus is voltooid, dat wil zeggen wanneer de wasmachine overschakelt naar de stand-bymodus.

In deze handleiding gebruiken we dit voorbeeld om je een mogelijk toepassingsscenario te tonen en hoe je de pushservice moet configureren voor het smart thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Smart apparaat in thuisnetwerk configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Smart Home" in het menu "Home Network".
  3. Selecteer de optie "All smart home devices" (indien beschikbaar) in de vervolgkeuzelijst "viewing".
  4. Klik op de knop (Algemeen) of op de knop (Bewerken) voor het betreffende apparaat.
  5. Klik op de tab "Switch automatically".
  6. Schakel de optie "Switch off on standby" in en selecteer een vermogenslimiet en de duur.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Pushservice configureren

E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Push Service" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Sender" en voer je e-mailadres en het bijbehorende e-mailwachtwoord in.
  4. Klik op "Account Information - Additional Settings".
  5. Voer in het veld "E-mail user name" de gebruikersnaam voor het e-mailaccount in.
  6. Voer in het veld "SMTP server" de SMTP-server in.

Belangrijk:Je e-mailprovider kan je informatie geven over wat je moet invoeren als SMTP-server.
    Als de server niet toegankelijk is via poort 25, moet je in het veld "SMTP server" ook de poort opgeven die wordt gebruikt voor communicatie met de server (bijvoorbeeld 587, zie fig.).

7. Schakel de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.

Fig.: Accountgegevens invoeren voor pushservice

8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Pushservice inschakelen voor smart thuisnetwerk

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Push Service" in het menu "System".
  3. Schakel "Smart Home" in en klik op de knop (Bewerken).
  4. Schakel "Push service enabled" en "for every switching event" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De contactdoos wordt automatisch uitgeschakeld en de pushservice stuurt je een overeenkomstige e-mail zodra de wasmachine overschakelt naar de stand-bymodus. Hierdoor komt de vermogenslimiet onder de gedefinieerde waarde voor de opgegeven tijdsduur.