FRITZ!DECT 200 Service - Knowledge Base

FRITZ!DECT 200 Service
This document is also available for the following products:

Statusberichten van smarthome-apparaten laten versturen door de pushservice

Je FRITZ!Box kan je regelmatig E-mails sturen, de zogenaamde push service mails, met de toestands- en gebruiksgegevens van je FRITZ!DECT-apparaat. Je kunt hierbij vastleggen over welke gebeurtenissen van FRITZ!DECT je wilt worden geïnformeerd en hoe vaak deze e-mails moeten worden verstuurd. De push services zijn beschikbaar voor diverse functies.
De push service voor "Smart Home" stuurt, afhankelijk van de instellingen, e-mails met informatie over de prestaties, verbruik, en de schakelstatus van FRITZ!DECT.

Voorbeeld:
Je wasmachine is verbonden met het schakelbare stopcontact. Je wilt een e-mailmelding ontvangen zodra de wascyclus is voltooid, dat wil zeggen, wanneer de wasmachine overschakelt naar de stand-bymodus.

In deze handleiding gebruiken we dit voorbeeld om je een mogelijk toepassingsscenario te tonen en hoe je de pushservice moet configureren voor het smart thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Smarthome-apparaat configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (algemeen) of op de knop (Bewerken) voor het betreffende apparaat.
  5. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  6. Schakel de optie "Switch off on standby" in en selecteer een vermogenslimiet en de duur.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Push service configureren

E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Klik op de knop "Configure Push Service", of als deze niet beschikbaar is, op het tabblad "Sender".
  4. Voer je e-mailadres en het bijbehorende e-mailwachtwoord in.

Belangrijk:Het wachtwoord voor het e-mailaccount is niet hetzelfde wachtwoord als het wachtwoord voor toegang tot je persoonlijke klantgegevens.

5. Klik op "Account Information - Additional Settings".
    • Als je e-mailprovider een in de FRITZ!Box voorgeconfigureerde provider is, worden de volgende waarden automatisch toegevoegd.
  6. Voer in het tekstveld "E-mail user name" de gebruikersnaam van het e-mailaccount in.
  7. Voer bij "SMTP server" de SMTP-server in.
  8. Voer bij "Port" het poortnummer in waarover de server communiceert, bijvoorbeeld 587, als de server niet communiceert via poort 25. Je e-mailprovider kan je informatie geven over de benodigde gegevens voor de SMTP-server.
  9. Schakel de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in, als de server deze verbinding ondersteunt.
  10. Klik op de knop "Next".
    • Er wordt een test-e-mail gestuurd aan het e-mailadres dat je hebt ingevoerd.

Push service voor "Smart Home" inschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Schakel "Smart Home" in en klik op de knop (bewerken).
  4. Schakel "Push service enabled" en "for every switching event" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Zodra de wasmachine overschakelt naar de standby-modus en het vermogenslimiet van de machine onder de waarde komt die je hebt gedefinieerd bij "Power treshold" voor de tijdsduur die je hebt ingesteld bij "Duration", wordt het stopcontact automatisch uitgeschakeld. Via de pushservice ontvang je dan een overeenkomstige e-mail.