FRITZ!DECT 200 Service - Knowledge Base

FRITZ!DECT 200 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!DECT-contactdoos per NFC-tag schakelen

Je kunt je je schakelbare contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, en andere smarthome-apparaten die compatibel met de FRITZ!Box zijn, schakelen met NFC-tags (Near Field Communication). NFC-tags zijn kleine geheugenchips met spiraalvormige opgerolde antennes die bijvoorbeeld in de vorm van stickers of sleutelhangers verkrijgbaar zijn in de detailhandel.

Installeer hiervoor de MyFRITZ!App 2 op je Androidsmartphone of -tablet met NFC-ondersteuning en gebruik de app om de NFC-tag te beschrijven. Vervolgens kun je je schakelbare contactdoos in- of uitschakelen door de NFC-tag aan te raken met je Androidapparaat.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het Androidapparaat moet NFC ondersteunen
  • Op het Androidapparaat is MyFRITZ!App 2 geïnstalleerd.

Schakelen per NFC-tag configureren

1. Start MyFRITZ!App 2.
  2. Tik linksboven op het actiemenu en vervolgens op "Smart Home".
  3. Tik op het apparaat dat je wilt schakelen per NFC-tag en vervolgens op "Switch by NFC tag".
  4. Raak je Androidapparaat aan met de NFC-tag om deze te beschrijven.

Als je de NFC-tag met succes hebt beschreven, activeert het Androidapparaat de juiste schakeling zodra het deze tag heeft gedetecteerd.