FRITZ!DECT 200 Service - Knowledge Base

FRITZ!DECT 200 Service

Instellingen van smarthome-apparaten in sjablonen opslaan

Persoonlijke instellingen van je schakelbare contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, kun je opslaan in verschillende sjablonen. Selecteer naar behoefte het juiste sjabloon en schakel de gewenste instellingen in met één klik. Zowel afzonderlijke schakelbare contactdozen als groepen kunnen via sjablonen worden geschakeld.

Wanneer je bijvoorbeeld in ploegendienst werkt, kun je verschillende schakelprofielen opslaan in sjablonen voor vroege en late diensten en op elk moment snel tussen deze sjablonen schakelen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Sjabloon aanmaken

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network" of "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home" of in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op het tabblad "Templates" of op de knop "Creating a template".
  4. Configureer de gewenste instellingen en selecteer daarbij de apparaten het type schakeling en de naam van de nieuwe template.

Opmerking:Als een apparaat al aan een groep is toegewezen, kun je alleen de hele groep toewijzen aan de sjabloon en niet het afzonderlijke apparaat.

5. Klik op "Finished" of "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Sjabloon toepassen

Belangrijk:Als een sjabloon wordt toegepast, worden de huidige instellingen van de in de sjabloon geselecteerde smarthome-apparaten en -groepen overschreven.

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network" of "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home" of in het menu "Smart Home" op "Operation".
  3. Indien beschikbaar, klik op het tabblad "Templates".
  4. Klik bij de gewenste sjabloon op "Apply template" en op "OK" of "Applying".

Opmerking:Je kunt de sjabloon ook handmatig inschakelen met een FRITZ!DECT-schakelaar, FRITZ!Fon (menu "Home Network" > "Smart Home"), vanaf het internet met MyFRITZ!App of bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.20 of nieuwer in het thuisnetwerk en vanaf internet met FRITZ!App Smart Home.