FRITZ!Fon C4 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C4 Service
This document is also available for the following products:

Livebeeld van FRITZ!App Cam configureren voor FRITZ!Fon

Je kunt FRITZ!App Cam niet alleen gebruiken om in een webbrowser te volgen wat er gebeurt voor de lens van je Android-smartphone of -tablet, maar je kunt de beelden ook bekijken op je Fritz!Fon. Het camerabeeld wordt op de display van de telefoon weergegeven als beeldsequentie zonder geluid.

Vereisten / Beperkingen

• Voor de functie voor livebeeld is een FRITZ!Fon vereist die is geregistreerd bij een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.20 of later.
  • De FRITZ!Box moet zelf verbinding maken met internet, maar zonder gebruik te maken van een eigen certificaat, bijvoorbeeld voor HTTPS-internettoegang tot de gebruikersinterface.
  • FRITZ!App Cam moet zijn geïnstalleerd op het Android-apparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

Je kunt de gemaksfuncties van je FRITZ!Fon alleen gebruiken als DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Ga naar de sectie "Security" en schakel de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie is uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box opnieuw opstarten zodra je de gebruikersinterface gebruikt ("System > Backup or Reset > Restart").

2 FRITZ!App Cam instellen

Momenteel kun je de functie voor livebeeld op de FRITZ!Fon alleen gebruiken als toegang tot het camerabeeld in FRITZ!App Cam niet is beveiligd met een wachtwoord of het https-protocol:

1. Start FRITZ!App Cam.
  2. Tik op het menusymbool rechtsboven om het menu "Settings" te openen. Tik vervolgens op "Settings".
  3. Tik op "Connection" in het menu "Settings".
  4. Als toegang tot het camerabeeld is beveiligd met een wachtwoord, verwijder je het wachtwoord.
  5. Ga naar de sectie "Security", schakel de optie "HTTP" in en tik op "Save".
  6. Tik op "MyFRITZ! sharing" in het menu "Settings".
  7. Schakel het delen met MyFRITZ! in (MyFRITZ! sharing) en tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

3 FRITZ!Fon instellen

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Selecteer "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live Image" > "New Entry" > "FRITZ!App Cam"
  4. Als het livebeeld vaker dan elke 60 seconden moet worden vernieuwd:
    1. "Options" > "Edit" > "OK"
    2. Geef bij "interval (in s)" op na hoeveel seconden een nieuw beeld van FRITZ!App Cam moet worden geladen en druk vervolgens op "Save".

Het livebeeld wordt weergegeven op de display van je FRITZ!Fon.