FRITZ!Fon C5 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C5 Service
This document is also available for the following products:

Livebeeld van FRITZ!App Cam voor FRITZ!Fon configureren

Met FRITZ!App Cam kun je niet alleen in een webbrowser volgen wat er voor de camera van je smartphone of tablet gebeurt, maar ook op de FRITZ!Fon. Het camerabeeld wordt dan op de display van de telefoon weergegeven als een reeks beelden zonder geluid.

Voorwaarden / Beperkingen

• Voor de weergave van livebeeld is een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.20 of nieuwer vereist.
  • De FRITZ!Box moet zelf de internetverbinding tot stand brengen en mag geen gebruikmaken van een eigen certificaat, bijvoorbeeld voor HTTPS-internettoegang tot de gebruikersinterface.
  • FRITZ!App Cam is op het Androidapparaat geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup of Reset > Restart").

2 FRITZ!App Cam configureren

Momenteel kan de functie voor livebeeld op FRITZ!Fon alleen worden gebruikt als de toegang tot het camerabeeld in FRITZ!App Cam niet is beveiligd met een wachtwoord of het https-protocol:

1. Start FRITZ!App Cam.
  2. Tik rechtsboven op het menupictogram en vervolgens op "Settings".
  3. Tik in het menu "Settings" op "Connection".
  4. Als toegang tot het camerabeeld is beveiligd met een wachtwoord, verwijder je het wachtwoord.
  5. Schakel in de sectie "Security" de optie "HTTP" in en tik vervolgens op "Save".
  6. Tik in het menu "Settings" op "MyFRITZ! sharing".
  7. Schakel de optie "Enable MyFRITZ!" in en tik vervolgens op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

3 FRITZ!Fon configureren

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live image" > "FRITZ!App Cam"
  4. Als het livebeeld vaker dan elke 60 seconden moet worden vernieuwd:
    1. "Options" > "Edit" > "OK"
    2. Voer bij "interval (in s)" in na hoeveel seconden een nieuw beeld van FRITZ!App Cam moet worden geladen en druk vervolgens op "Save".

Het livebeeld wordt nu afgespeeld op de display van je FRITZ!Fon.